Suomalaiset tyytyväisiä elintasoonsa!

Tämän aamun uutisia kun kuuntelin niin niissä kerrottiin, että suomalaisista peräti 90% on tyytyväisiä nykyiseen elintasoonsa. Virheprosentiksi kerrottiin 3%-yksikköä mikä lienee syytä suosiolla luvusta vähentää – eli päätellä, että tyytyväisiä on 87%, mikä sekin on hyvä luku.

Kun tiedetään, että noin 10% talouksista saa toimeentulotukea niin tuo 90%:n luku on huima. Onko ehkä on jopa niin, että vain köyhät eivät ole tyytyväisiä elintasoonsa? Ei – en usko, että se on niin. Uskon pikemminkin, että sieltä köyhienkin joukosta löytyy elintasoonsa tyytyväisiä. Voi olla jopa niin, että enemmän tyytymättömiä on keskituloisissa töissäkäyvissä ihmisissä.

Uutisen mukaan liika tyytyväisyys voi olla jopa ongelma, ja sitä se varmasti onkin. Jos köyhä on tyytyväinen nykyiseen elintasoonsa niin eikö hän silloin ole ns. sosiaalipummi? Se sijaan keskituloisen tyytymättömyys on ainakin jossain määrin kannatettavaa – se saa hänet tekemään töitä päästäkseen parempaan elintasoon, jaa sen hän tekee sitten vaikka viemällä leivän… no jaa, jätän sanomatta.

Toki tehtiinhän taannoin muistaakseni tutkimus jossa valtaosa vastanneista työssäkäyvistä oli sitä mieltä, että ei ole valmis antamaan osaakaan työajastaan jotta työtön köyhä saataisiin työllistettyä. Toki löytyi joukosta niitäkin jotka olivat valmiita tekemään lyhempää työpäivää jos se auttaisi työttömiä saamaan töitä – he ainakin lienevät niitä jotka ovat nykyiseen elintasoonsa riittävän tyytyväisiä. Onko se sitten hyvä juttu?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu