Mielipahasaikut – klikkausotsikko
Tuo taisi olla "klikkaus-otsikko". Se vähä mitä kerrottiin oli, että jotkut lääkärit kirjoittavat sairaslomaa jopa kissan kuoleman vuoksi. Otsikossa ei kerrottu edes sitä pitääkö kuolleen kissan olla oma vai voiko se olla naapurin kissa.
Otsikon perusteella professori Pekka Mattila kummastelee lääkäreitä jotka kirjoittavat sairaslomaa mielipahan vuoksi. Itse en kummastele vaan pidän käytäntöä täysin hyväksyttävänä. Emme me täällä Suomessa tee töitä kiinalaiseen malliin.
Mielipahasaikku kissan kuoleman vuoksi – no voi se olla paikallaan, jollekin kun se kissa on yhtä läheinen kuin toiselle oma lapsi – ymmärrän sen. Itse en tarvitsi sairaslomaa jos kissa kuolisi, tai koira, koska minulla ei ole kumpaakaan.
Ymmärrän kuitenkin mielipahasaikun kirjoittamisen. Mielipahasaikkua pitää mielestäni kirjoittaa jos sairaslomaa hakevalla henkilöllä on niin huono olo jonkin tapahtuneen johdosta, että se aiheuttaisi jollekulle vaaraa työmatkalla, tai töissä. Siis jos ajatus menee liikaa "johonkin" niin mielipahasaikku voi olla paikallaan!
Pitääkö sairasloman sitten olla palkatonta Zetaa, vai normaalia saikkua, on aina tapauskohtaisesti harkittava.
Itse olen oppinut sen, että jos on suruja tai murheita, omaisen kuolema tai sitten koiran kuolema tai krapula tai masentaa tai muuten vituttaa, niin parhaiten niistä yli pääsee rutiinien avulla eli tekemällä kovasti töitä.
Ilmoita asiaton viesti
Varmasti totta. Mutta olemme yksilöitä. Se mikä on minulle paras tapa toipua surusta ei ehkä sovi sinulle ollenkaan vaan aiheuttaa jopa lisää surua, ehkä jopa pahoinvointia.
Ilmoita asiaton viesti
Mitenköhän sitten painottaisi, että kissan sijasta kuolee lähiomainen, kuten äiti, isä, veli, sisko tai lapsi. Onko kissan kuolema pahempi vai pienempi vai pitääkö arvioida tapauskohtaisesti. Riippuu tietenkin tapauksesta.
Sinällään vaikuttaa käsittämättömältä, että kissan tai muun lemmikin kuolema katsottaisiin vaikutukseltaan pahemmaksi kuin lähiomaisen kuolema.
Suru ei ole sairaus, joten lomaa ei sinällään lähtökohtaisesti heru omaisen kuollessa. Yleensä varmaankin palkatonta voi ottaa, riippuu tietenkin työnantajasta. Ehkä jos se aiheuttaa jotain erityistä psyykkistä ongelmaa, voi saada saikkuakin.
Miten sitten kissat pitäisi tuohon suhteuttaa. Epäilemättä kissojenkin kuolema voi aiheuttaa samanlaisia ongelmia kuin omaisten kuolema, mutta miksi tämä blogikirjoitus koskee kissoja eikä omaisia? Kun tämä ongelma tulee kaikilla, joilta kuolee omainen, eli vähän kaikilla.
Vai pitäisikö lemmikkieläimet jotenkin arvottaa tärkeämmiksi kuin ihmiset?
Ilmoita asiaton viesti
Luit väärin. Kirjoitin mm.:”Mielipahasaikkua pitää mielestäni kirjoittaa jos sairaslomaa hakevalla henkilöllä on niin huono olo jonkin tapahtuneen johdosta, että se aiheuttaisi jollekulle vaaraa työmatkalla, tai töissä. Siis jos ajatus menee liikaa ”johonkin” niin mielipahasaikku voi olla paikallaan!”
En todellakaan tarkoittanut, että kuolleen pitäisi olla kissa, koira, saatikka ihminen. Jos vaan joku on ”kuollut” tai kuollut, ja joku kokee sen vaikuttavan niin, että se oikeasti vaikuttaa hänen kykyynsä toimia, niin saikkua joo…!
Ilmoita asiaton viesti