Lapioidaan paskaa, but if paska>3 then paska=2

Suomalaisilla on hyvä koulutus. Jotta pääsee jäätelökoneenhoitajaksi, tarkkailemaan siis sitä, että jokainen tuutti on hyvä, pitää opiskella kolme vuotta ammattikoulussa – aaa – olin väärässä, nykyisin pitää sen lisäksi opiskella toiset kolme vuotta oppisopimuksella. On se vaan niin tärkeää "niittaajan tarkkailijan" pitää tietää miltä hyvä sauma näyttää, että ei sitä viidessä vuodessa katsomalla opi.

No hyvä. Viiden vuoden jälkeen joku pääsee "laaduntarkkailijaksi". Häntä valvoo korkeakoulututkinnon suorittanut kemisti joka tietää tasan tarkkaan mikä on absoluuttinen nollapiste – toki sen tietää itse kukin jolle on kerrottu, että se on nolla Kelviniä. Mitä hiton Kelvineitä – ei konetta voi tarkkailla kunnolla ellei osaa muuntaan Kelvineita Fahrenheit – asteiksi, eihän?

Aikoinani olin itse ammattikoulussa. Töihin "tutustumassa". Lapioimme "paskaa" hihnalle – se se vasta koulutusta vaatikin. Ohihan sen muuten olisi voinut heittää.

Työhön tutustuminen, mitä se on?

Nykyisin se on sitä, että teet niitä töitä joihin ehkä valmistuttuasi pääset jos vaan harjoittelet hyvin.

Mitä sen pitäisi olla? Sen pitäisi olla sitä, että sivusta seuraat miten homma toimii, ja jos jotain teet niin koko ajan kokeneempi tarkkailee.

Miten tuo "kokeneempi tarkkailee" toteutuu kun "paskaa lapioidaan"? 

Verikokeet ymmärrän kyllä.

Voin jossain asiassa minäkin päteä: Kolmen V:n sääntö: vaihe väärin vasemmalla.

No en päde: tuota sääntöä ei enää ole. 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu