Turhaa suojelemista?

Turussa on tehty kaavamuutos joka mahdollistaa Mäntymäen asuinalueen vanhojen ja huonokuntoisten kerrostalojen purkamisen ja uuden modernin noin tuhannen asukkaan asuinalueen rakentamisen samalle alueelle. Purettavaksi suunnitellut kerrostalot on rakennettu 40-luvulla.

Nyt kuitenkin joukko turkulaisia on tehnyt valitukset kaavamuutoksesta. Heidän mielestään vanhat ja huonokuntoiset Mäntymäen kerrostalot pitäisi suojella ja peruskorjata.

Onko sitten jotain ideaa suojella ja korjata suuri määrä huonokuntoisia vanhoja kerrostaloja. Korjauskustannukset tulisivat varmasti olevaan merkittävät, eikä asumistasoa ehkä siltikään saataisi nykyaikaiselle tasolle. Rakennusten huonejärjestyskään tuskin vastaa nykyajan vaatimuksia. Huonejärjestys kun lienee aikoinaan totetutettu tuon aikaisen puulämmityksen vaatimalla tavalla. 

Ymmärrän toki jos säilytetään vaikkapa yksi huonon energiatehokkuuden omaava kerrostalo joka kunnostettaisiin vanhaa vaalien jonkinnäköisenä muistona tuleville sukupolville. Tosin en ihan kunnolla ymmärrä sitäkään sillä vanhaa rakennuskulttuuria voi kyllä säilyttää nykyaikana monella muullakin tavalla.

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu