Rasistinen kirjoittelu somessa

Poliisien väitetty rasistinen kirjoittelu somessa on ollut syyttäjän arvioitavana. Syyttäjä on päättänyt, ettei poliisien suljetun Facebook-ryhmän kirjoituksista tehdä esitutkintaa suppeaa esiselvitystä enempää. Asiasta oli tehty kolme rikosilmoitusta, joissa syyttäjän mukaan ei ole tarve aloittaa esitutkintaa.

Päätös on hyvä, vai onko? Kyllä se mielestäni on hyvä sillä se jossain määrin selventää sitä millainen kirjoittelu somessa on sallittua – vai selventääkö?

Päätös voi selventää sitä minkälainen kirjoittelu somessa on sallittua. Jotta päätöksen somekirjoittelua selventävä vaikutus voisi toteutua niin jonkun pitäisi nyt vaan julkaista nuo somekirjoitukset joiden vuoksi tutkinta tehtiin. Mikä media sen sitten tekee? Mahdollista noiden kirjoitusten julkaiseminen vaikkapa somessa toki on, helpostikin, koska tutkittavana olleen aineiston saa itse kukin käsiinsä ihan vaan syyttäjältä pyytämällä.

Toisaalta varsin mielenkiintoisena voidaan pitää syyttäjän lausumaa koskien tehtyä arviointia tutkinnan tarpeesta: "Syyttäjä Sairanen vetoaa myös kaikkiaan siihen, ettei Poliisihallitus toimittanut tutkintapyyntönsä liitteeksi tai muutenkaan käyttöön asiaa selventävää materiaalia. Sairanen ei ota kantaa, miksi esiselvityksessä tutkinta ei hankkinut mitään materiaalia itse mistään."

Merkillistä on tämänkin: "FB-ryhmästä oli yksi asianomistaja tehnyt myös itse kunnianloukkaus-rikosilmoituksen, mutta syyttäjä lopetti senkin tutkinnan alkuunsa, koska hänen mukaansa viestejä ei ollut tarkoitettu levittää julkisuuteen, kun ne oli laitettu noin 2 800 jäsenen ryhmään." – Saako siis jonkun kunniaa loukata jos se tehdään suljetussa muutaman tuhannen henkilön ryhmässä? Ottaen huomioon, että lain mukaan jopa kahdenkeskinen kunnianloukkaus voi olla rangaistava.

Mutta niinhän tässä kävi kun jo alun alkaen totesin. Epäiltyinä oli poliiseja joten: ei rikosta.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu