Apteekkien luvanvaraisuus voidaan poistaa
Apteekkariliiton teettämän kyselytutkimuksen mukaan suurin osa suomalaisista on sitä mieltä, että apteekkitoiminnan luvanvaraisuus tulee säilyttää. Liki 70 prosenttia katsoi, että apteekin pääomistajana ja päävastuullisena pitää olla proviisori, joka työskentelee itse apteekissa.
En tiedä onko kyselyssä kysytty kantaa siihen kuinka paljon proviisorin tulisi apteekissa itse työskennellä. Riittääkö tunti viikossa, ja pelkkiä paperihommia, vai miten?
Minkälaisia vaihtoehtoja tutkimuksessa on sitten annettu proviisorivetoisten apteekkien sijaan – no en sitäkään tiedä mutta sen tiedän, että sillä voisi olla suuri merkitys vastauksiin. Entä onko kerrottu ja millä tavalla siitä miten proviisorivetoisesta järjestelmästä luopuminen saattaisi vaikuttaa hinnoitteluun? No tuskin sitä on kerrottu koska sitä kukaan ei voi tietää.
Oma näkemykseni on, että tavanomaisia särky- ja kuumelääkkeitä, kortisonivoiteita, ja sen sellaisia apteekkituotteita voitaisiin aivan hyvin myydä vaikkapa kauppakeskuksen lääkepisteessä. Tuollaisessa pisteessä pitäisi tietysti sitten olla saatavilla lääkealan ammattilainen jolta asiakas voisi lääkkeiden käytöstä kysellä – muidenkin lääkkeiden kuin ko. myyntipisteessä myynnissä olevien.
Siitä olen samaa mieltä, että apteekkeja on Suomessa riittävästä. Tai ainakin niitä on riittävästi täällä missä minä asun. Samoin on riittävästi takseja. En tiedä onko tilanne sama kautta Suomen – tuskinpa vaan.
"Suomalaiset arvostavat sitä, että voivat halutessaan tavata apteekissa apteekin toiminnasta vastuussa olevan apteekkarin." Ahaa – vai tuollaista me arvostamme. No minulle se on ainakin ihan yksi ja sama onko mahdollisuutta apteekkarin tapaamiseen. Toivottavasti jatkossa saa varattua jopa aikoja apteekkarille kuitenkin.
Ilmeisesti apteekkeja on nyt jo liikaa, kun niiden pitää kilpailla valopäälaitteilla ja muilla huijauksilla.
Ilmoita asiaton viesti
Mikä on valopäälaite?
Ilmoita asiaton viesti
Jaa että suomalaiset. Minulta ei ainakaan kysytty mitään.
Välillä mietityttää, että keitä nuo kyselyfirmat oikein haastattelevat? Minulle ei ole tullut ainuttakaan poliittissävyistä utelua poliittisista mielipiteistäni. Ei kertaakaan koko elämäni aikana.
Ilmoita asiaton viesti
Itse olen joskus olut stat:n listalla, ja jotenkin ensimmäisestä puhelusta ymmärsin niinkin, että olisi likimain pakko vastata, siis kansalaisvelvollisuus vähintään. Noita tutkimuskyselyjä tuli sitten muistaakseni kolmen kuukauden välein vuoden ajan.
Ilmoita asiaton viesti
No tämä kertookin sitten paljon, he kyselevät samoilta ihmisiltä kerta toisensa jälkeen. Ei kummoinenkaan mielipidekysely siis.
Ilmoita asiaton viesti
Tuossa kyselessä/tutkimuksessa silloin aikoinaan oli tarkoitus ainakin jossain määrin selvittää sitä miten ihmisten tilanteet ajan saatossa muuttuvat. Siinä mielessä oli mielestäni ainoa oikea tapa kysyä juurikin aina samoilta henkilöiltä.
Ilmoita asiaton viesti
Sitten puhumme eri asioista.
Ilmoita asiaton viesti
Niin kai. Gallup on gallup ja tilastokeskuksen (stat) tekemä tutkimus on virallinen tutkimus.
Ilmoita asiaton viesti
Virallinen ei välttämättä tarkoita parempi.
Ilmoita asiaton viesti
Ei tarkoita ei. Ja onhan se jopa niinkin, että tilastokeskuksenkin tekemien kyselytutkimusten vastauksiin voidaan kysymyksenasettelulla vaikuttaa.
Ilmoita asiaton viesti