Omko syntyperäinen suomalainen työntekijä on maahanmuuttajaa huonompi? (on).

Helsingin Sanomat uutisoi 7.7 taksikuskista joka oli liimannut autonsa takalasiin tarran ”onneksi on suomalainen taksikuski”. Jutusta nousi tietämäni mukaan paljon keskustelua.

Suomalainen työntekijä on luonnollisesti huonompi (lue: kalliinpi) silloin kun vertaillaan välittömiä kustannuksia.

TÄMÄN Blogitekstin lainaukset pääosin tästä Olli-Pekka Paasivirran kirjoituksesta.

* * *

"suomalainen työntekijä on luonnollisesti parempi kuin ulkomaalainen." – vai onko sittenkään. Jos tulee ongelmia niin onko niiden selvittäminen helpompaa jos kumpikin taho puhuu hyvin sitä kieltä jolla asia pyritään selvittämään?

"Suomalainen työntekijä ei kuitenkaan ole ulkomaalaista parempi." – ei tietenkään ole. Ei sen paremmin auton ratissa (kuten taksikuskina), kuin vaikkapa lannoitetehtaalla 'paskaa' kärräämässä, tai ruohoa leikkaamassa.

"Vaurautta ja hyvinvointia syntyy työstä, ja se on meidän kaikkien etu. Ulkomailta tänne muuttaneen työntekijän työpanos on ihan yhtä merkittävä kuin suomalaisenkin." – kyllä. Pitää lähteä siitä, että kun tehdään samaa työtä niin siitä saadaan sama palkka. Olipa tekijänä mies tai nainen, suomalainen tai [poistettu]. Ei sillä niinkään ole merkitystä missä ajassa työ tulee tehdyksi ja kuinka hyvin, vai onko muka?

"On vaarallista alkaa luokittelemaan…" – totta. Ei luokitella jatkossa lainkaan, millään perusteella!

"Viime aikoina keskusteluun on noussut työikäisen väestön määrän supistuminen Suomessa. " 
-totta, työvoiman määrä, siis nimenomaan, ja etenkin, suomalaisen käytettävissä olevan työvoiman määrä vähenee. Se vähenee Paljon ja jopa hälyttävän paljon. Yksi syy siihen saattaa olla, että koulutettua suomalaista työtöntä ei oteta töihin koska samaan hommaan saadaan halvemmalla (halvalla) [poistettu].

"Työperäistä maahanmuuttoa voidaan edistää useilla poliittisilla päätöksillä, mutta loppujen lopuksi ihmiset muuttavat Suomeen omasta tahdostaan. Suomen on oltava houkutteleva maa tehdä töitä ja rakentaa uutta elämää." – Kyllä. Suomen pitää olla houkutteleva maa myös nykyisille ja osin jopa syntyperäisille suomalaisille.

Vaan mistä löytyvät ne suomalaiset ammattilaiset jotka tekevät pitkää päivää 500 euron kuukausipalkalla?

"Lännen Median haltuunsa saamien työsopimusten mukaan maksetaan 550 Yhdysvaltain dollarin eli noin 485 eron peruspalkkaa. Ylityöt ja lomat rahana sisältävä kuukausipalkka jää alle 800 euroon." – hämmästelen, odotan.

"Väestön ikääntyessä ja yritysten kansainvälistyessä on avattava rohkeasti ovet maailmalle. Se on hyvien ja menestyvien yritysten, ja Suomen elinehto. Ei väheksytä ihmisiä heidän ulkonäkönsä tai poikkeavan puhetapansa perusteella…"

Toivotetaan tervetulleiksi kaikki hinnalla millä hyvänsä. Loppujen lopuksi ulkomaalaisen halpatyövoiman palkkaaminen kuitenkin tarkoittaa sitä, että saamme sitten me suomalaiset olla enevässä määrin oloneuvoksia saaden lähes ammattilaisen palkkaa (Kelan peruspäivärahja, vrt. työ jäänmurtajalla) pelkästä kotona makaamisesta, ja siinä sivussa voi käydä vaikka marjametsässä karhuja katselemassa, ja hyvällä tuurilla ottaa palkinnon arvoisen luontokuvan.

* * *

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu