Kelan virkailijat oppivat vähitellen

Eilen, eli 11.7.2017 Yle kertoi ainakin Teksti tv:n uutisissa, että Kela oli jälleen saanut moitteita laillisuusvalvojalta, tällä kertaa oikeuskanslerilta koska Kelan ohjeet siitä miten vuokravakuus voidaan maksaa olivat virheellisiä.

Päätöksessä todetaan se tosiasia, että Kelan tulee toiminnassaan noudattaa hallinto-oikeuden linjausta jonka mukaan toimeentulotuen saajalla on oikeus saada vuokravakuus rahana.

Oikeuskanslerin mukaan Kelan toiminta on ollut virheellistä sikäli kun asiakkaille on kerrottu, että vuokravakuuden voi saada vain maksusitoumuksena.

"Kelan näkemyksestä huolimatta on kuitenkin nähdäkseni selvää, että toimittamalla maksusitoumuksen vuokranantajalle henkilö joutuu samalla paljastamaan tiedon toimeentulotukiasiakkuudestaan." ja "Katson, että vuokravakuutta hakevalla toimeentulotukiasiakkaalla on lähtökohtaisesti oikeutettu odotus siitä, että hänen asiakkuutensa ei viranomaisen menettelyn johdosta vastoin hänen tahtoaan paljastu. Suhteellisuusperiaatteen kannalta tarkasteltuna Kelan selvityksen mukainen käytäntö maksaa takuuvuokra rahana ainoastaan silloin, kun vuokranantaja ei hyväksy maksusitoumusta, saattaa tarpeettomasti rajata hyvän hallinnon periaatteiden edellyttämää asiakkaiden oikeutta ja etua." toteaa apulaisoikeuskansleri päätöksessään.

Kela oppii vähitellen, mutta ehkä oppii kuitenkin?

Kyseisen uutisen pohjana oleva päätös kokonaisuudessaan.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu