Rattijuopumuksen promillerajaksi nolla!

Suomessa rattijuopumuksen raja on tällä hetkellä 0,5 o/oo. Raja on aivan liian korkea – osalle kuljettajista. Kaikkia kuljettajia kohtaan oikeudenmukainen ratkaisu olisi, että raja olisi tasan O,00 o/oo. Kuten varmasti jokainen mieltää niin osa ihmisistä tulee herkemmin humalaan. Siinä missä toisella jo 0,49 o/oo vaikuttaa suorituskykyyn heikentävästi niin löytyy ihmisiä jotka promillen humalassa ajavat paremmin kuin jotkut selvinpäin.

Nuoruudestani muistan erään juhannuksen kun olimme porukalla festareilla asuntovaunun kanssa. Kuljettajana oli eräs naishenkilö. Sitten kun lähdettiin poistumaan niin kuljettaja ei pystynyt yhdistelmällä kääntymään kahden pienen metsätien risteyksestä. Itse olin jonkin verran humalassa mutta hyppäsin rattiin kuitenkin ja ajoin auton ja asuntovaunun tuosta risteyksestä, sitten taas nainen jatkoi ajamista. Hyvin onnistui – ei jääty kiinni.

Oikea promilleraja olisi siis nolla promillea. Se olisi kaikille tasan yhdenvertainen. Kukaan ei saisi ajaa pienessäkään maistissa. Eivät edes ne joilla se päässä tuntuu kun on veressä vajaat puoli promillea. Eikä olisi kenelläkään tarvetta miettiä, että voinko ottaa kaksi vai kolme olutta ennen ajamaan lähtemistä. Yhtään ei ennen ajamista voisi ottaa, ei mistään syystä.

Pienessä maistissa ajaminenhan on uutisten mukaan viime vuosina lisääntynyt. Nollaraja toisi varmasti lisää rattijuopumuksia mikä puolestaan kuormittaisi oikeuslaitosta – paitsi jos toimittaisiin kuten on ehdotettu: pienistä promillelukemista selviäisi poliisi välittömästi antamalla rikesakolla, joka voisi olla vaikkapa 500 euroa. 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu