Itsemurhat ovat lähinnä raavaiden miesten hommaa

Radiosta kuuntelin tänä aamuna ohjelmaa tasa-arvosta. Kuinka miesten ja naisten pitäisi olla tasa-arvoisia kaikessa. Porin Areena tapahtuman eräässä keskustelussakin oli aiheena tasa-arvo. Yhtenä keskustelijana oli presidentti Tarja Halonen. Tyytyväisyyttää oli siitä, että naisen euron on jo enemmän kuin 80 senttiä. Mutta kyllä kai se niin on, että euro on aina ollut euro, ja tulee aina olemaan, olipa se miehen tai naisen ansaitsema tai käyttämä.

Yksi syy siihen, että mies sitten ansaitsee euroja enemmän on se, että mies tekee usein ruumiillisesti raskaampia töitä, ja raskaimmat ruumiilliset työt tekee mies – oltiinpa sitten töissä tai kotona. Kun kotona pitää kantaa se raskas matto telineelle tampattavaksi niin kyllä se usein on miehen hommaa. Nainen sitten imuroi. Samaan tapaan kun tulee kevyttä pakkaslunta niin kyllä sen omakotitalon pihan kolaa nainenkin. Mutta kun piha on täynnä raskasta suojalunta niin kumman hommaa lumityöt silloin ovat?

Miehet ovat ilmeisesti myös naisia useammin yksinäisiä. He kun eivät aina ole samalla tavalla sosiaalisia – kyse lienee lähinnä perinteestä. Ovatko miehet sitten useammin myös masentuneita – en usko. Sen sijaan lienee niin, että raavasta työtä tehnyt mies liian usein jää ongelmiaan yksinään murehtimaan, ja päätyy miesmäiseen(?) ratkaisuun, joka on: itsemurha. Tilastojen mukaan eniten itsemurhia tekevät miehet, myös vanhuksina.

* * *

Muokkaus(/Täydennys):

Jotain olisi tarpeen tehdä jotta naisten ja miesten itsemurhat saataisiin samalle tasolle.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu