Ihminen ei sittenkään asuta Mars-planeettaa

Paljon on puhuttu Mars-planeetan maankaltaistamisesta. On esitetty suunnitelmia siitä miten maankaltaistaminen toteutettaisiin. On myös haettu vapaaehtoisia ensimmäiselle matkalle Marsiin – matkalle joka olisi vain menomatka. Ja halukkaita lähtijöitä on löytynyt kyllä.

Väitetään, että Marsissa on vettä. Eikä minulla ole sitä syytä epäillä. Tuo vesi vain ei ole nestemäisessä muodossa. Jotta Marsin vesi saataisiin nestemäiseksi tulisi planeetan lämpötilaa nostaa. Mars tarvitsee siis ilmakehän. Ilmakehän "luominen" on siis yksi merkittävä askel joka pitää toteuttaa ennen kuin Mars voidaan maapalloistaa, ja asuttaa. Mutta riittäisikö se?

Ei riitä, että Marsiin saadaan juoksevaa vettä, kasveja, eläimiä, ja ilmakehä. Ei riitä ei. Koska noita kaikkia uhkaisi kaikenlainen avaruuden säteily. Etenkin auringosta tuleva säteily. Tiedemiehet toki tietävät, että Marsin muuttaminen pikkumaapalloksi ei nykyisellä tietämyksellä ja tekniikalla voi onnistua. Voisiko se sitten onnistua tulevaisuuden tietotaidolla?

Jotta Marsista saataisiin elinkelpoinen planeetta ihmisenkaltaisille olijoille ja maapallolla nykyisin elävän tyyppisille kasveille niin tulisi luomiskertomuksessa olla ainakin seuraavat kohdat: aluksi luotiin ilmakehä ja magneettikenttä.

Ongelmana on nimenomaan se, että Marsilla ei ole (riittävää) magneettikenttää koska planeetalla ei ole pyörivää ydintä joka magneettikentän saisi aikaan. Miten siis luoda Marsiin riittävän voimakas magneettikenttä jotta Marsista saataisiin maankaltainen elinkelpoinen planeetta?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu