Opiskelijoiden asumistuki uudistuu

Opiskelijat siirtyvät elokuussa yleisen asumistuen saajiksi. Tähän saakka opiskelijoiden asumista on tuettu asumislisällä joka on ollut tyypillisesti ja enintään noin 200€/kk. Tuon summan on saanut esimerkiksi pääkaupunkiseudun opiskelija jonka vuokra on ollut 500€/kk. Yleiseen asumistukeen siirtymiseen myötä kyseinen opiskelija saa asumistukea noin 400€/kk. Merkittävä parannus hänelle vaikka opintoraha pieneneekin 90€/kk.

Opiskelijat siirtyvät samalla ruokakunta käsitteen piiriin. Eli parisuhteessa olevan opiskelijan asumistukea määriteltäessä otetaan huomioon myös avo- ja aviopuolison tulot. Tämä merkitsee joidenkin opiskelijoiden kohdalla asumistuen tippumista nollaan. Heitä on vähemmistö. Suurimmalla osalla tuki siis nousee.

Se, että yhdenvertaisuus totetutuu opiskelijoiden ja niiden kohdalla jotka tähän saakka ovat olleet yleisen asumistuen piirissä on mielestäni hyvä asia. Siinä, että opiskelijat siirrettiin yleisen asumistuen saajiksi ei käsittääkseni kohdattu juurikaan vastustusta – kohdattiinko lainkaan.

Aikoinaan kun eläkkeensaajat yritettiin siirtää yleisen asumistuen saajiksi niin se kohtasi suurta vastustusta suurelta joukolta äänestäjiä. Se on ymmärrettävää sillä eläkkeensaajia on paljon ja eläkkeensaajan asumistuki on merkittävästi parempi kuin yleinen asumistuki. Yhdenvertaisuus ei siis edelleenkään toteudu kaikkia väestöryhmiä vertailtaessa. Eläkkeensaajat ovat ainakin asumistuen suhteen muita paremmassa asemassa – miksi?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu