Karfentaniili

Karfentaniili on Suomessa sallittu lääkeaine eläinlääkinnässä eläinten nukuttamiseen. Huumeidenkäyttäjät ovat keksineet käyttää tuota jo vähäisinä määrinä ihmisille hengenvaarallista ainetta huumeena. Tästä syystä poliisi joutuu olemaan entistä tarkempi tehdessään mm. kotietsintöjä huumeiden löytämiseksi. Myös poliisikoirien käyttämisen mahdollisuutta etsinnöissä joudutaan harkitsemaan. Uutisten mukaan 0,03 milligrammaa tuota ainetta riittää tappamaan ihmisen. Itseäni kiinnostaisi aineen LD-luku.

Lainsäädännössä Karfentaniili määritellään nykyisin lääkeaineeksi, ei huumeeksi. Karfentaniilin salakuljetuksesta maahan voi siten saada maksimissaan kahden vuoden vankeustuomion kun huumerikoksen maksimituomio olisi kymmenen vuotta. Karfentaniili on toki tarkoitus määritellä nopeasti huumeeksi.

Pitäisikö lainsäädäntöä muuttaa, ja voisiko sitä muuttaa? Eikö lainsäädäntöön voitaisi säätää pykälä jonka mukaan lääkeaineen salakuljetus maahan silloin kun sen todennäköinen käyttötarkoitus on käyttö huumausaineena olisi huumausainerikos? Samoin pitäisi käsitellä jo maahan tuotua Karfentaniiliä – se siis katsottaisiin huumeeksi ellei haltijalla olisi osoittaa aineelle eläinlääkinnällistä käyttöä.

Kun lakiin säädettäisiin tuollainen pykälä niin ei jatkuvasti tarvitsisi olla päivittämässä muuntohuumeiden ja muiden huumeina käytettävien aineiden listaa kuten nykyisin joudutaan tekemään.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu