Mansikat ovat liian halpoja!

Mansikoiden satokausi on myöhässä, kuten monen muunkin kasvin. Kesä on ollut pari viikkoa tavanomaisesta jäljessä ja se näkyy myös mansikan satokaudessa joka on nyt alkanut. Sataokauden arvellaan jatkuvaan elokuun loppuun saakka. Ongelmaksi on tulossa se, että mansikat uhkaavat suurelta osin jäädä maahan koska ei ole poimijoita.

Suomalaisia poimijoita on vähän. Lähinnä koululaisia ja opiskelijoita joiden koulut alkavat eivätkä he siitä syystä enää elokuun loppupuolella ehdi pelloille poimimaan sen paremmin mansikoita kuin muitakaan marjoja. Valtaosa poimijoista, eräillä tiloilla jopa kaikki, on sellaisia ulkomaalaisia jotka tarvitsevat viisumin. Kun viisumit menevät umpeen niin heidän osaltaan poimintakausi on sitten ohi.

Miksi sitten pelloille ei saada suomalaisia poimijoita? Syy lienee selvä: työn vaativuuteen nähden palkka on liian pieni. Palkkaa pitäisi siis nostaa jotta mansikat saataisiin poimittua. Se taas merkitsee, että mansikan hintaa pitäisi nostaa. Onko siis mansikan hinta kohdallaan? Onko poimijoille maksettava palkka riittävä?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu