Ihmisten varallisuus näkyy autoilussa

Tässä kun hetki sitten kävin kaupassa kävelleen niin jostain syystä mieleeni tuli tarkkailla matkan aikana autoja. Jos pari vuosikymmentä sitten olisin tehnyt vastaavan tarkkailun niin tulos olisi ollut varsin erilainen – eikä se johdu siitä, että autot ovat kehittyneet, vaan siitä, että ihmiset ovat vaurastuneet.

Autojen koko ei varmastikaan ole kasvanut vaan pikemmin päin vastoin. Liikenteessä tulee nykyisin yhä useammin vastaan pieni neliovinen auto. Suosittuja ovat myös farmarit ja tila-autot. Varsin paljon näkee nykyisin myös katumaastureita joita ei kaksikymmentä vuotta sitten ollut lainkaan.

Olipa auto sitten iso tai pieni niin nykyisin ostotilanteessa painotetaan ennen kaikkea käytännällisyyttä, ja tietysti myös vähäisiä päästöjä. Ennen muinoin varsin merkittävä tekijä oli hinta. Nykyisin ihmisillä on enemmän rahaa ja siksi juuri ostetaan useammin auto joka on käytännöllinen: siis mm- neli- tai viisiovinen. Jos joku ostaa kaksi- tai kolmiovisen auton niin ratkaisevana tekijänä ostopäätöksessä ei useinkaan ole hinta vaan jokin muu seikka.

Varallisuus näkyy siinäkin, että on tyypillistä, että autolla ajetaan ns. sallittua ylinopeutta vaikka ajansäästö on vain joitakin minuutteja – ei varmasti aina edes minuuttia. Sen sijaan polttoaineenkulutus nousee merkittävästi. Mutta koska rahaa on niin kannattaa ne minuutitkin säästää, vaikka niille ei sen kummenpaa tekoa olisikaan. Ostetaan siis ensiksi auto jonka päästöt ovat pieniä ja sitten tietoisesti toimitaan siten että päästöt kasvavat.

Varallisuuden nousu näkyy siis siinä millaisilla autoilla ajamme ja miten ajamme.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu