Soini – Siniset – Sateenkaari

Hetkeen aikaan en olekaan kirjoittanut politiikkaa käsittelevää kirjoitusta – siis siinä suppeassa mielessä mitä moni politiikalla ymmärtää. Nyt päätin pitkästä aikaa kirjoittaa puoluepolitiikasta, ja tottakai Timo Soinista, Sinisestä tulevaisuudesta, ja sateenkaaripuolueesta, eli vihreästä liittoumasta.

On jo kulunut hyvän aikaa siitä kun sisurinki valtasi Sinisen tulevaisuuden ennen hallitseman Perussuomalaiset rp:n. Siniset kurkottavat nyt sateenkaaren päähän toivoen, että siellä olisi aarre – ääniä tuntuu kuitenkin satavan vallan eri puolueen laariin, eli sateenkaaripuolueelle, eli siis Vihreälle liitolle.

Peresidentinvaalit lähestyvät uhkaavasti – vai onko se uhkaavaa. Pidetäänkö koko vaaleja lainkaan? No joka tapauksessa lienee selvää, että Sininen tulevaisuus -ryhmä ei tule ehdokasta vaaleihin asettamaan. Kun Halla-Aho oli valittu Perussuomalaisten puheenjohtajaksi niin hän totesi: "perussuomalaisten ei välttämättä ole järkevää asettaa presidentinvaaleihin omaa ehdokasta koska meillä on hyvä istuva presidentti." Halla-Aho oli siis tuolloin valmis siihen, että Perussuomalaiset olisivat asettuneet tukemaan Niinistön uudelleenvalintaa. Niinistö kuitenkin töpeksi lausumillaan tuon tuen ja nyt Perussuomalaiset aikovatkin asettaa oman ehdokkaan.

Ennen Niinistön töpeksintää näytti jokseenkin selvältä, että hänet valitaan toiselle kaudelle. Nyt tilanne ei ole lainkaan niin selvä. Vaaleissa mentäneen toiselle kierrokselle ja Niinistön kanssa kisaamaan lähtee joko vihreiden Pekka Haavisto tai perussuomalainen ehdokas jonka nimeä emme vielä tiedä. 

Vihreiden kannatus on kovassa kasvussa. Kasvua selittää ainakin se, että moni perussuomalainen on siirtynyt kannattamaan vihreitä. Mikä sitten on tilanne kun ollaan vaaliuurnilla – moniko perussuomalainen joka vihreitä nyt kannattaa on valmis äänestämään presidentiksi homoseksuaalia – vaikkaan, että hyvin harva. Se taas tuo ääniä perussuomalaisten ehdokkaalle, joka saaneekin ensimmäisellä kierroksella kolmannelle sijalle oikeuttavan äänimäärään. Toki voi käydä niinkin, että Niinistö ei ole lainkaan toisella kierroksella.

Aamulehden kolumnissa todettiin, että Sinisen tulevaisuuden ainoa toivo on saada Soini presidenttiehdokkaaksi. Kaikki tietävät sen, että tuota tappiota Soini joka harkitsee politiikasta pois jäämistä ei halua kokea.

Syksyllä 2018 on tulossa maakuntavaalit. Ainakin vielä nyt siltä näyttää – mene ja tiedä tuleeko niitä? Mutta jo maakuntavaaleissa saadaan vahvistusta väitteelleni siitä, että Soini jää pois politiikasta. Hän ei lähde ehdolle maakuntavaaleissa. Eikä sitten enää seuraavissa eduskuntavaaleissakaan. Toki toisinkin saattaa käydä mutta se edellyttäisi, että SOS-hallitus kaatuisi, ja näyttää siltä, että hallituksen kaatumiseen ei aika riitä.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu