Asumistuen yksinkertaistaminen – perustulo?

Asumisen tukemista pitäisi yksinkertaistaa. Nykyisinhän asumisen tukemiseen maksetaan asumistukea johon vaikuttavat ainakin: ruokakunnan tulot, asumismuoto, asuinpaikkakunta, vesimaksu, saunamaksu, erilliset lämmityskulut.

Asumisen tukemisesta kirjoitti eilen Pälvi Uusitalo seuraavaa: Yhteiskunnan asukit. Koska blogin kommentointi ei ollut mahdollista niin kommentoin asiaa blogikirjoituksella. Yksi hyvä asiaa sivuava kirjoitus on myös Antti Raution: Yhteiskunnanko pitää kaikki elättää?

Asumisen tukemista pitäisi muuttaa.

Yhtenä ratkaisuna voisi olla perustulo jossa asumismenot sisältyisivät perustuloon. Perustulon määrän pitäisi olla sellainen, että siitä riittäisi rahaa asuntoon ja ruokaan, sekä muuhun välttämättömään, kuten vaatteisiin.

Toimeentulotuki pitäisi säilyttää mm. suurten sairaskulujen huomioimiseksi. Toimeentulotukea voitaisiin lisäksi edelleen tarvita mm. muuttokuluihin ja vuokravakuuksiin, sekä romaninaisen hameen hankintaan.

Asumista pitäisi tukea samalla summalla kautta Suomen, ja asumismuodosta riippumatta. Tuen pitäisi olla henkilökohtainen, ja ehkä jossain määrin tuen saajan iästä riippuva.

Jos asumisen tukeminen sisältyisi perustuloon, mikä kiistatta olisi järkevää, niin perustulon pitäisi olla samansuuruinen Hangosta Nuorgamiin. Vai pitäisikö Nuorgamilaisen saada syrjäseutulisää – ehkä.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu