Perustulon oikea määrä kuukaudessa per henkilö

Perustulokokeilu on menossa, mutta hölmö sellainen. Perustulossa lähtökohtana pitää olla, ja tulee tulevaisuudessa olemaan se, että perustulolla voi elää ilman, että on tarvetta hakea toimeentulotukea.

Kun siirrytään perustuloon niin jokaisen syntyneen lapsen tulee edelleen saada äitiyspakkaus. Sen lisäksi voisi olla tarpeen maksaa kertakorvauksena jonkinlainen vaipparaha – tuhat euroa?

Heti synnyttyään jokainen tulisi perustulon piiriin ja perustulolla pitäisi maksaa asuminen, ruoka, vaatteet, puhelinkulut, ja muut jokapäiväiseen elämään kuuluvat tarpeelliset menot, myös kohtuulliset sairaus- ja hoitokulut sekä vastaavat menot.

Perustulon määrä kasvaisi iän karttuessa. Yleensä menotkin kasvavat iän myötä. Ehkä kuitenkin eläkeläisten perustulo voisi olla 10-20% työikäistä pienempi. Ikään perustuva perustulon määrä oheisessa kuvassa.
Maksimiperustulon määrä nykyrahassa olisi tuo 1012 euroa/kk, ainakin eläkkeelle jäämiseen saakka.

Perustulon lisäksi jokainen voisi ansaita palkka- ja pääomatuloja. Veroprosentti voisi olla sama kaikille: 40%, vai olisiko tarpeen verottaa joitakin enemmän – tai vähemmän?

Kun perustulon lisäksi ansaitusta tulosta menisi aina sama vero niin jokainen voisi helposti laskea kannattaako jokin työ ottaa vastaan. Käteen jäisi aina 60% – ja sama pätisi pääomatuloihin, vai pitäisikö pääomatuloja kuitenkin verottaa kevyemmin, tai jättää jopa verottamatta?

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu