Keino jolla saadaan työttömät nopeasti töihin ja työllisyys jopa yli 72%:n

Olen paljon lukenut kommentteja siitä miten työttömät ihmiset ovat laiskoja vempuloita joita ei juuri työt kiinnosta koska on niin helppoa elää herroiksi sosiaalitukien varassa. 

Jotta työttömien haluja ja kykyjä mustamaalaavat henkilöt olisivat vakuuttavia niin he kirjoittavat tottakai tosielämän tapauksista joissa juuri heille on kerrottu kuinka helppoa elämä tukien varassa on. Tähän tapaan: "Entisissä asuinkunnissani tiesin ihmisiä, jotka ihan suoraan jutellessa kertoivat, että eivät halua mennä töihin koska on paljon kivempaa olla tekemättä mitään ja rahaa saa kuitenkin aina Kelalta ja/tai sossusta."
tuo lainaus on Antti Raution blogitekstistä: Oma vai yhteiskunnan vastuu?
-pakko tässä nyt todeta, että mielestäni ensisijaisesti vastuu on jokaisella itsellään!

On varmasti totta, että henkilöitä, jotka ovat työttöminä työnhakijoina, tai peräsi pelkällä toimeentulotuella, eikä heillä ole aikomustakaan työllistyä. Heistä varmasti osa on työkyvyttömiä joiden lääkärit eivät kuitenkaan osaa kirjoittaa oikeanlaisia lausuntoja jotta henkilöt pääsisivät eläkkeelle. Olen varma, että suurin osa työttömyyspäivärahaa saavista henkilöistä on valmiita ottamaan [mikä sana tähän?] työpaikan normipalkalla. Työttömyyspäivärahaa saavat myös vajaakuntoiset työnhakijat joiden ei voi aina olettaa ottavan töitä vastaan. He saavat työttömyysturvaa koska eläke on evätty.

Mistä töitä työhaluisille työttömille?

Työttömien pitäisi saada töitä. Suuri joukko työssäkäyviä on sitä mieltä, että töitä kyllä tekevälle löytyy, ei muuta kuin hakemaan niitä töitä – siten homma hoituu!

Tottakai se niin hoituukin, mutta mutkan kautta. Työttöminä on paljon henkilöitä joilla on hyvä koulutus ja osaaminen. Lisäksi on paljon sellaisia työtehtäviä joihin ei välttämättä koulutusta tarvita vaan työn oppii nopeasti: päivässä parissa, tai kuukaudessa kahdessa.

Nyt siis tehdäänkin niin, että jaetaan töissäolevat kahteen kastiin:

1) ryhmään yksi ilmoittautuvat ne töissäolevat joiden mielestä työttömien on oikeasti nykyisin vaikea löytää töitä ja siksi töissäkäyvien pitää verotuksen kautta heitä elättää. Heidän verotustaan kiristetään 1%-yksiköllä.

2) ryhmään kaksi ilmoittautuvat ne joiden mielestä työtön kyllä löytää töitä jos vaan töitä aktiivisesti etsii ja on töitä valmis tekemään. Ryhän 2 töissäkäyvien ei ole tarpeen työttömiä nykymittakaavassa elättää ja siksi heidän verotustaan alennetaan 1%-yksikkö. 

Jatkoa seuraa…

Kun työlliset on saatu jaettua ryhmiin niin kuka tahansa työtön voi sen jälkeen ilmoittaa, että on valmis tekemään jonkun tietyn ryhmään kaksi kuuluvan henkilön työt. Tuon jälkeen ryhmän kaksi jäsen on velvollinen opastamaan tilalleen haluavaa työtöntä maksimissaan neljä kuukautta jolta ajalta työtön saa ylläpitokorvausta ja tuon ajan jälkeen hän saa työpaikan ja tehtävää aiemmin hoitanut pääse osoittamaan kuinka helppoa työpaikan löytäminen on mutta hänen pitää löytää työnsä vapailta markkinoilta. Hän ei saisi siis mennä kenenkään tilalle kuten hänen tilalleen tullut sai.

Tottakai pitäisi ottaa huomioon se, että ei työtön voisi tuosta vaan ilmoittaa lähtevänsä "insinööriksi" vaan pitäisi olla työhön tarvittava koulutus ja kyky. Osaamisensa voisi sitten näyttää tuona opastusaikana.

* * *

On paljon sellaisia tehtäviä joihin normiälyn, järjen, ja muistin omaava henkilö oppii viikossa parissa. Tai niin minä luulen. Tuollaisia hommia ovat esim.:
-kaupan kassa
-varastomies
-autonkuljettaja
-sihteeri
-huoltomies
-opettaja
-etuuskäsittelijä

"Oppii" – oppii siis kun on oikeanlainen osaaminen pohjalla: koulutus tai kokemus.

* * *

Nyt kun olen näin hyvän työllistämisadean heittänyt ilmolille niin varmasti moni työtön jo alkaakin ilolla odottaa, että koska voi mennä ilmoittautumaan töihin, vaikka naapurikahvilaan myyjäksi. 

Vielä enemmän tulevaa odottavat ne työlliset jokta palavat halusta päästä näyttämään kuinka helppoa töiden löytäminen heidän osaamisellaan on.

Onneksi työllisyys on nousussa, ja varmasti myös tehtyjen yliytyötuntien määrä – onhan toki niin, että niitä ylitöitä eivät osaa tehdä kuin töissä jo olevat – vitsi, vitsi 😀 ?

Mukavaa loppukesää kaikille!

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu