TE-toimiston kyvyttömyys ymmärtää suomen kieltä

Kaikkihan me tiedämme, että viranomaiset eivät aina syystä tai toisesta ymmärrä niille esitettyjä kysymyksiä. Eivät varmasti aina ymmärrä asiakkaille itse esittämiinsä kysymyksiin saamiaan vastauksiakaan. Yksi syy siihen, että viranomainen ei ymmärrä on, että ei haluta ymmärtää. Viranomaisen toimija yrittää päästä helpolla jättämällä ymmärtämättä – ymmärtämällä väärin. Minulla on tästä hyvä esimerkki te-toimiston kohdalta.

* * *

Esitin te-toimistolle 16.7.2017 seuraavan kysymyksen:

TE-toimiston sivuilla on haettavissa seuraavat työvoimakoulutukset:

Sähköturvallisuuskoulutus SFS 6002 (nro 673139)
Hygieniapassikoulutus (nro 673339)
Työturvallisuuskorttikoulutus (nro 673086)

-mainitsemieni koulutusten hakuajat päättyvät elokuun 2017 aikana.

Pyydän, että TE-toimisto ilmoittaa minulle sähköpostitse 15.9.2017 mennessä seuraavat tiedot:

Kuinka monta hakemusta kuhunkin koulutukseen tuli?

Mihin yrityksiin hakijat koulutusaloittain työllistyvät?

Vastaustanne odottaen,

Juhani

* * *

TE-toimisto antoi seuraavan vastauksen:

Kursseille hakeneille ilmoitetaan hyväksyminen tai hylkääminen. Muille, jotka eivät ole hakeneet kurssille, ei ilmoiteta mitään.

Korttikoulutuksiin ei pääse jos ei ole hakiessaan ilmoittanut yritystä, johon pääsee kortin suoritettuaan. Työllistävä yritys voi siis olla miltä alalta tahansa, jossa ko.korttia tarvitaan työtehtävien hoitamiseksi.

Määrärahojen jatkuvasti pienentyessä, yo. menettelyllä pyritään työvoimakoulutuksen vaikuttavuuden lisäämiseen. Kun koulutuksen jälkeen on työpaikka tiedossa, henkilö työllistyy ja vaikuttavuus lisääntyy, kun henkilö ei jää työttömäksi. Työministeriö seuraa vuosittain koulutuksen vaikuttavuutta ja mikäli koulutuksen jälkeen jäädään paljon työttömäksi, koulutusta ei enää järjestetä, mm. atk-peruskoulutus lopetettiin aikanaan sillä perusteella, kun lähes kaikki jäivät koulutuksen jälkeen työttömäksi.

Jos löydät yrityksen joka palkkaisi sinut työtehtäviin, mutta vaatii jotain noista mainitsemistasi korteista, voit hakea koulutukseen ja mainitset sitten hakemuksessasi kyseisen yrityksen, luultavasti sinut hyväksyttäisiin sitä suorittamaan.

Mikäli tarvitset lisätietoja, voit olla yhteydessä työvoimakoulutuksen asiantuntijoihin Sinikka Viljaseen, paikalla 14.8.17 alk. os. sinikka.viljanen@te-toimisto.fi tai  Outi Kontakseen os. outi.kontas@te-toimisto.fi

 

terveisin

Ulla Koskenjoki

* * *

Erinomaista palvelua!(?)

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu