Karrikoiva media

Media karrikoi, mutta miksi? Syy on tietysti se, että karrikoimalla saadaan ihmiset kiinnostumaan: ostamaan lehtiä (Iltalehti, iltasanomat), ja tilaamaan lehtiä; Satakunnan Kansa, Aamulehti, ESS, ja hesari.

Media siis karrikoi. Piste. Minäkin teen niin, aina joskus. Kirjoitan täälläkin asioista karrikoiden. Harrastan myös satiiria – kohtuullisessa määrin, ja ivaa, huomaamatta. Sen kyllä herkästi huomaan jos "tuo" kohdistuu minuun.

Media myös kritisoi, kritisoiko? Ainakin median pitäisi kritisoida – yllätys, yllätyt: media ei yleensä kritisoi. Toisin olivat asiat silloin kun sunnantaisin kaikki katselivat Hannu Karpoa – poika sitten yritti…

Media säästää: niin teen minäkin. Jos Sinulla on hyvä juttu, eli uutinen, niin saat sen parhaiten julki (jos haluat) tekemällä siitä valmiin tekstin. Ei Stt:n toimittaja välttämättä lue lähettämääsi sähköpostia – ei lue. Mutta otsikoi se posti: ministeri sai moitteet, ja kirjoita mielellään juttu valmiiksi. Olet jo tunnin kuluttua mediassa: teksti-tv, some, onko muita?

Politiikka kiinnostaa ihmisiä.

Politikointi on varma tapa saada äänensä kuuluviin. Mutta mitä se on?

Mielipide.

Hyvä keino politikoida on kertoa mitä mieltä on jostain asiasta. Ei se ole hyvä – pitää kertoa myös: MIKSI.

On se siis hyvä, kuten tämä kirjoituksenikin on. Jos joku on eri mieltä niin sen voi sanoa – ehkä?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu