Yöllistä pohdintaa häiriköistä

Tässä näin ennen aamukahdeksaa haluan pohtia rikoslakiin pohjautuvaa kysymystä. Kysymys kuuluu: millä perusteella elintarvikeliike saa kieltää henkilöltä liikkeessä asioinnin?

Tietääkseni on todettu, että vaikka henkilö olisi joskus syyllistynyt siihen, että olisi varastanut liikkeestä jotain niin se ei riitä syyksi epäämään hänen pääsyään liikkeeseen.

Entä sitten jos henkilö on häiriökäyttäytynyt – tuskin sekään on riittävä syy, mutta entä jos on häiriökäyttäytynyt toistuvasti? Se lienee riittävä syy estää pääsy liikkeeseen?

Entä jos henkilö ei koskaan käyttäydy huonosti, jos joku liikkeen henkilökunnasta ei vaan pidä hänestä. Voidaanko pääsy ja asiakkuus silloin kieltää, vai pitääkö vaihtaa henkilökuntaa?

Entä jos liikkeessä on samaan aikaan kolme "hullua" jotka eivät halua sisään normaalia asiakasta?
-väitän, että tässä tilanteessa on perusteltu syy poistaa normaali asiakas jotta ei synny häiriötä.

Saatan olla oikeassa, ja olenkin 🙂

 

* * *

 

08:08 taas…

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu