Vainoaminen on nykyajan "seurustelua"?

Olen bongannut viimeksi kuluneen reilun vuoden aikana lehdestä kolme juttua vainoamisesta. Kaikki jutut ovat olleet Satakunnan Kansa (SK) -lehdessä. Tuolloin asuin Porissa ja lehteä paljon tuli luettua.

Alibista luin vainoamista koskeneen laajan jutun liittyen siihen, että erästä naislaulajaa vainottiin.

Nuo kaikki kolme SK:n juttua ovat melko tavalla erilaisia – kuitenkin niistä voi melko hyvin lukea tapahtumien kulkua. Uutiset eivät siis noissa tapauksissa ole olleet valtamedialle tyypillisiä torsoja, vaan faktoja on selitetty paljon. -no ei missään mielessä kuitenkaan liikaa.

Ehkä noiden uutisten perusteella olisi jopa hivenen mahdollista pohtia rangaistusten oikeasuhtaisuutta. Ovatko siis tuomitut rangaistukset ja korvaukset oikeassa suhteessa tekoihin? -No – ehkä tällainen teoreettinen pohdiskelu kiinnostaa vain minua, etenkin kun ottaa senkin huomioon, että lähtöaineisto on kuitenkin melko puutteellista.

Tuo viimeisin juttu taidettiin tuomita tämän vuoden alussa, ja siksi vain siinä on tuomittu maksettavaksi myös rikosuhrimaksu. Joten ottakaa se huomioon jos juttuja vertailette. Kaksi muuta juttua ovat *(muistaakseni) vuoden 2016 satoa. Niissäkin varmasti olisi ollut aihetta rikosuhrimaksun tuomitsemiseen, mutta rikosuhrimaksua koskeva laki ei vielä tuolloin ollut voimassa.

 

– – –

 

*(muistaakseni) koska minulla ei jostain syystä ole kuvissa tallessa päivämääriä.

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu