Tuomareiden heikko osaaminen – onko se ongelma?

YLEn uutiset kertoi 14.8.2017, että käräjäoikeuksissa toimivien tuomareiden heikko ammattitaito ajaa yrityksiä ratkaisemaan riitojaan välimiesmenttelyssä. 

Uutisen mukaan, mikäli minä oikein(?) ymmärsin, vähäisen kokemuksen omaavat tuomarit tuomitsevat liian suuria rangaistuksia ja korvauksia. Onko asiasta syytä olla huolissaan?

Kansalaisten oikeustaju on usein samaa mieltä kuin kokemattomien tuomareiden. Yleinen näkemys on, että liian usein rikoksista annetut tuomiot ovat alimitoitettuja. Kansalaisten oikeustaju, ja tuomioiden arvostelu, perustunee julkisuudessa kerrottuihin tuomioihin, kuten tähän aivovammatapaukseen.

Uutisen perusteella olen sitä mieltä, että kun tuomari on toiminut käräjäoikeustuomarina vain vähän aikaa niin hänen "ammattitaidottomuutensa" näkyy ainakin siinä, että hän tuomitsee vähän kuten kansakin tuomitsisi. Onko se sitten väärin?

Onko siis syy "liian lieviin" tuomioihin se, että kansa tuomitsee puutteellisen tiedon perusteella?

 

* * *

Seuraavaksi: 16.8., 04:00 – Asiaa rikosvahinkokorvauksista – (hyödynnä kollektiivinen tieto).

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu