Onko sinulla tietoa? – kollektiivinen muisti ja äly

Kaikki suomalaiset eivät tiedä kaikkea. Kaikki suomalaiset tietävät kaiken! Kumpikin lause pitää jossain määrin paikkansa. Yksikään suomalainen ei yksinään voi tietää kaikkea mutta kaikki suomalaiset yhdessä tietävät kaiken tarpeellisen. Kollektiivistä muistia ja älyä kannattaa hyödyntää!

Voit saada tietoa kollektiivisti, eli kysymällä muilta yhteisösi jäseniltä, tai yhteisön ulkopuolisilta. Mutta saatko välttämättä oikeaa tietoa?

Yksi asia mikä jokaisen suomalaisen olisi syytä tietää, asia joka pitäisi meille kaikille jo peruskoulussa opettaa, on oikeus saada korvausta rikosvahingosta vaikka rikoksen tekijää ei saataisi kiinni. Olipa rikos mikä tahansa niin korvaukseen on oikeus jos rikoksentekijä asuu laitoksessa – pappa betalar, ja pappa on siis = valtio.

Rikoksentekijä voi olla myös tavallinen rehellinen kadunmies, ja silti rikoksesta kärsinyt voi saada korvauksia. Aina kun kärsii rikoksen vuoksi vahinkoa niin kannattaa hakea korvausta valtiokonttorilta vaikka rikoksentekijää ei saataisi kiinni.

Ei se aina kannatakaan: joskus saatava korvaus voi olla niin pieni, että sen hakeminen ei maksa vaivaa. Tämä johtuu siitä, että vahingonkärsijällä on aina 200 euron omavastuu. Lisäksi osa rikoksista on sellaisia, että niistä aiheutuneita vahinkoja ei korvata.

[kommentointi estetty]

 

* * *

Seuraavaksi tänään kello 08:08: Tukikikkailua – julkinen asiakirja

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu