Tukikikkailua – julkinen asiakirja

"Omistusasunnosta voi hyödyntää vastikkeen ja vuokra-asunnosta vuokran asumiskuluiksi tukea laskettaessa, tämä on selkeä.

Entäpä tilanne, jossa eläkeläinen (äitini) ostaa omistusasunnosta 80 % ja hänen poikansa (minä) ostaa 20 %, koska omakotitalon myynnistä saadut rahat eivät riitä kokonaan asunnon ostoon. Jos eläkeläinen nyt lahjoittaa vaikka 30 % pojalleen kiitokseksi kauppaan mukaan lähdöstä (tämä lahjoitus ei käsittääkseni ole "tietoista omaisuuden alentamista", koska kyseessä on osuus asunto-osakkeesta), jonka jälkeen molemmat omistavat puolet asunnosta. Sitten eläkeläinen maksaa kuukausittain oman osuutensa 700 euron vastikkeesta, puolet eli 350 €/kk, ja lisäksi pojalleen vuokraa vaikka 300 €/kk. Voidaanko tällöin katsoa, että asumiskulut ovat sekä osuus vastikkeesta että vuokra eli yhteensä 650 €/kk?"

 

Yllä on Kelan vastattavaksi esitetty kysymys. Tarkoituksena on nähtävästi hyödyntää toimeentulotukea.

Ellei lähdetä puuttumaan järjestelyn tarkoitukseen ja sen vaikutuksiin niin vastaus lienee selvä: kyllä?

 

* * *

Seuraavaksi 16.8.2017 klo: 13:07 – Sininen tulevaisuus dumppaa köyhät

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu