Kommenttini Turun puukotusten tiedotustilaisuudesta

Poliisilaitos järjesti Turussa tapahtuneen useita uhreja vaatineen puukotustapauksen johdosta tiedotustilaisuuden. Tapahtuma herättikin laajaa kiinnostusta aina ulkomaita myöten. Nyt oli myös Suomen johtajilla syytä oikeasti ja aidosti järkyttyä.

Tiedotustilaisuudessa olisi lukuisia viranomaisten edustajia ja runsaslukuinen määrä toimittajia. Viranomaiset ajoittain vähän takellellen pyrkivät antamaan tapahtumasta tietoa tiedotusvälineille. Pitkään vaikutti, että sisäministeri Risikko oli paikalla vain kuuntelemassa, mutta oli toki hänellä sitten asiaakin.

Toimittajat sen sijaan mokasivat, ja pahasti. Samoja kysymyksiä toistettiin, eikä ymmärretty edes sitä, että puukottajakin oli viety sairaalaan potilaana. Toimittajien osin varsin pöhköt ja turhia toistoja sisältäneet kysymykset saivat jossain määrin viranomaisetkin häkeltymään. Seurauksena oli, että nekin seikat jotka tilaisuuden alussa olivat olleet selviä muuttuivat tilaisuuden jatkuessa vähemmän selviksi, jopa epäselviksi.

Jälleen kerran on siis syytä arvostella toimittajien ammattitaitoa.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu