Turun tapaus: vieläkö pitää olla järkyttynyt?

Pidän itsenä melko tunteikkaana ja empaattisena ihmisenä. En kuitenkaan kokenut Turun tapausta järkyttävänä. En siis noista puukotuksista järkyttynyt.

Erään sivistyssanakirjaja mukaan järkyttyminen tarkoittaa: kokea äkillinen, voimakas yllätyksenpelon, inhon tai muu kielteinen tunne

No olihan tapaus toki jossain määrin mielestäni yllättävä, joten ehkä minä sitten kuitenkin järkytyin. Kyseinen asia herättää minussa lähinnä vihaa. Vihaa tuota tekijää kohtaan. En silti tekisi tekijälle mitään. Mielestäni riittää kun poliisi asian tutkii ja selvittää, ja tekijä aikoinaan joutuu sitten vankilaan, hoitoon, tai molempiin.

Järkyttyivätkö sitten kaikki muut suomalaiset? Väitän, että osa järkyttyi, mutta joukossa on toki niitäkin jotka eivät tapauksesta järkyttyneet. En kuitenkaan usko, että normaalien ihmisten joukossa on yhtään ihmistä joka tapahtuneen hyväksyisi. Olivatpa ongelmat millaisia tahansa niin niiden ratkaisemiseksi ei koskaan eikä missään määrin saa olla ratkaisuna väkivalta. Asiat pitäisi aina pystyä ratkaisemaan puhumalla.

Itse en hyväksy, enkä ole koskaan hyväksynyt minkäänlaista väkivaltaa. En edes luunappia tai tukistamista. Lyömisestä ja puukottamisesta puhumattakaan. Eräs kaverini istuu tuomiota murhasta. En minä häntä siitä tuomitse vaikken murhaa ratkaisuna hyväksykään, mutta tuossa tapauksessa sen kyllä ymmärrän. Ymmärrän siis miksi tuo murha tapahtui, vaikken sitä tapahtumana hyväksykään. Eikä mielestäni kenelläkään ole mitään syytä pelätä kyseistä murhaajaa.

Väkivalta ei yleensä minua järkytä. Taidan olla vähän kummallinen ihminen. Tai sitten en vaan ymmärrä mitä järkytys on, ja järkytyn tiedostamattani.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu