Palautuskeskukset – nykypäivän Auschwitz?

Suomessa harkitaan palautuskeskusten käyttöönottoa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden säilömiseksi. Mielestäni tilanteessa voi nähdä jonkinlaisia yhtymäkohtian natsisaksaan, mistä tietysti jotkut ovat tyytyväisiä.

Palautuskeskuksiin koottaisiin tietyn ryhmän ihmisiä. Heillä ei olisi oikeutta liikkua muualla. Sitä ehkä vielä harkitaan laitettaisiinko palautuskeskuksiin myös ne joiden kielteinen päätös ei vielä olisi lainvoimainen.

Äänekkäin mielipide lienee se, että heti kun maahanmuuttovirasto on antanut kielteisen päätöksen niin sen saanut kuuluisi palautuskeskukseen säilöön – mutta onko se enemmistön mielipide?

On myös esitetty, että pitäisi ainakin harkita niiden rankaisemista jotka piilottelevat kielteisen päätöksen saaneita henkilöitä – kuten pappeja. Se voisi olla paikallaan. Samalla tavalla tulisi kuitenkin rangaista niitä jotka piilottelevat suomalaisia etsintäkuulutettuja

* * *

Muokkaus 21:20: osin virheellisesti käyttämäni sana pakolaiskeskus muutettu palautuskeskukseksi (2 kpl).

Tarkennus: -kuten pappeja = siis rangaista mm. pappeja jotka piilottelevat kielteisen päätöksen saaneita.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu