Palautuskeskukset olisivat vain hyödytön kuluerä?

Tänään AamuTV:ssä Paula Risikko toi esiin näkemyksen jonka mukaan maasta poistettavia turvapaikanhakijoita varten perustettavat palautuskeskukset olisivat hyödyttömiä. Henkilöillä kun kuitenkin olisi vapaus kulkea yhteiskunnassamme vaikka he asuisivat palautuskeskuksissa. Mikäli palautettavat haluttaisiin eristää heidät tulisi ottaa talteen. Tarvittaisiin siis talteenottokeskuksia jotka olisivat suljettuja laitoksia joista ei pääsisi pois omasta tahdostaan. Nuo palautuskeskukset olisivat siis paikka jonne koottaisiin mm. radikalisoitumisvaarassa olevat henkilöt, kaikki yhteen paikkaan. Mikä mahtaisi olla lopputulos – emme voi tietää.

Poliisi on nostanut esiin toisen ongelman. Kantasuomalaiset, ja etenkin kai kirkot pappeineen, piilottelevat henkilöitä joilla ei ole lupaa olla maassa. Poliisilla ei ole riittäviä toimivaltuuksia asiaan puuttumiseksi. Lisää valtuuksia siis tarvitaan. Lienee niin, että poliisi ei voi tehdä esim. kotietsintää vaikka epäilisi jonkun piilottelevan tuollaista ex-turvapaikanhakijaa kotonaan koska kotietsinnän tekemiseksi pitää epäillä rikoksesta josta voidaan tuomita vähintään kuusi kuukautta vankeutta. Lainsäädäntöä pitäisi siis siltäkin osin muuttaa.

Petteri Orpo toteaa: Turvapaikanhakijoiden piilottelu rapauttaa oikeusvaltioita, jos oikeusvaltion sääntöjä ei noudateta (kuva). Toteamus on totta. Toistaiseksi kuitenkaan turvapaikanhakijoiden piilottelu ei ole rangaistavaa. Samaan tapaan saamme piilotella suomalaisia etsintäkuulutettuja eikä siitäkään rangaista.

Kysymys: eikö turvapaikanhakijoiden piilottelu rapauta oikeusvaltioita jos sääntöjä noudatetaan? Tuonhan voi tuosta kuvan tekstistä myös lukea. Tänä päivänähän piilottelu on laillista, eikä siis rapauttavaa?

On selvää, että monenlaisia muutoksia tarvitaan. Eikä pelkästään Suomessa. Joku esitti hyvän näkemyksen: asetu itse turvapaikanhakijan asemaan. Niin olisi hyvä tehdä kun näistä asioista kirjoittaa ja kommentoi – mutta onko se mahdollista? Ei täysin ainakaan minulle.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu