Ollako suvakki vai rasisti?

Kas siinä pulma! Ja kumpaanko ryhmään minä sitten kuulun, entä sinä? Väitän, että moni viimeaikaisia kirjoituksiani, jotka ovat suurelta osin olleet seurausta Turun tapauksesta, seurannut on sitä mieltä, että olen pikemmin suvakki kuin rasisti. Oma näkemykseni on toisenlainen: en ole rasisti!

Väitän siis, että en ole rasisti. En pidä itseäni myöskään suvakkina. Jos ihan tarkkoja ollaan niin kyllä minä kai paikkaisen enemmän olen kallellani suvakkien suuntaan – Halla-ahomaista linjaa vastaan. Kuuluin aiemmin perussuomalaisiin mutta tämän vuoden jäsenmaksua en ole maksanut. En kuitenkaan tunnustaudu uuvatiksi.

Viimeaikaisten kirjoitusten perusteella moni varmasti mieltää minut suvakiksi. Ne jotka itse ovat suvakkeja näkevät kirjoituksissani kantoja joista he voivat olla, ja varmasti mielellään ovat, samaa mieltä. Rasismiin taipuvaiset näkevät kirjoitusteni takana suvakin. Mutta en siis ole rasisti. En ole myöskään suvakki. Koitan tässäkin asiassa kulkea kultaista keskitietä – kirjoituksillani kyseenalaistan asioita. Esitän kysymyksiä. Yritän saada lukijat ajattelemaan. Välillä onnistun paremmin, välillä huonommin. Aina joskus joku rohkenee kommentoidakin, ja jopa suositella jotain kirjoitustani. Kiitos heille kaikille!

Koska sekä suvakeilla että rasisteilla on valmiiksi tietty mielipide asioista niin he lukevat kirjoituksiani noiden mielipiteiden valossa ja näkevät minun sitten olevan joko samalla puolella tai heitä vastaan. Ne jotka osaavat suhtautua, ja suhtautuvat, kirjoituksiini asemoimatta minua sen paremmin suvakiksi kuin rasistiksi näkevät, ainakin toivon niin, kirjoituksistani myös sen mitä sanon rivien väleissä.

Kirjoitukseni eivät, ainakaan oman käsitykseni ja tarkoitukseni mukaan, ilmaise yleensä suoraan mielipidettäni mihinkään asiaan. Näkökulmani asioihin pyrkii olemaan laajempi ja ottamaan huomioon senkin, että tietoni kaikesta ovat yleensä puutteellisia. Miten puutteellisen tiedon perusteella voisi sanoa jotain varmaa?
-no toki puutteellisen tiedon pohjaltakin voi mielipiteen muodostaa ja sen sanoa mutta silloin pitää olla valmis myös ns. kääntämään takkinsa jos saa uutta tietoa joka osoittaa aiemman näkemyksen vääräksi. Kun siis tieto ja ymmärrys lisääntyvät.

Ihmiset yleensä ovat valmiita muodostamaan oman näkökantansa varsin puutteellisen tiedon perusteella. Pahimmillaan se näkyy siinä, että ollaan valmiita tuomitsemaan toinen ihminen pelkän ulkonäön tai uskonnon perusteella. Samoin se näkyy rangaistusten arvostelussa. Kun arvostelemme rikosten rangaistuksia liian pieniksi vaikka tietomme usein pohjautuu vain niihin muutamaan riviin jotka media on uutisoinut.

En siis ole rasisti. En ole suvakki. Pyrin olemaan neutraali ja näkemään oikeudenmukaisuuden. Entä sinä?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu