Perussuomalaisten kyky ymmärtää: case Juho Eerola

Poliisi tutkii onko perussuomalaisten varapuheenjohtaja Juho Eerola syyllistynyt rikokseen. Eerola on kertonut blogissaan mm. sylkeneensä romanikerjäläisten kohdalla. Lisäksin hän toteaa Romanian romanien olevan rikollisia.

Mielipiteeni on, että empaattinen, rehellinen, inhimillinen henkilö ei kehuskele tekemillään toista ihmistä loukkaavilla ja nöyryyttävillä teoilla. Vaikka eihän tämä ole perussuomalaisten kohdalla ensimmäinen kerta – vai onko?

Eerola on siis syljeksinyt romanikerjäläisten kohdalla, onko se rikos? Kyllä se voi olla rikos siinä missä keskisormen näyttäminenkin. Kyseessä olisi kuitenkin kunnianloukkausrikos joka ei ole julkiseen syytteen alainen. 

Entä sitten kansanryhmän syyttäminen rikollisiksi. Onko se rikos? Mielestäni kyseessä on rikos, ja pidän varsin todennäköisenä, että oikea rikosnimike on kiihottaminen kansanryhmää vastaan. Voi se olla kunnianloukkauskin. Eerolakin varmasti tietää, että jopa oikeuden antamasta tuomiosta kertominen voi olla rikos.

Jos Eerolan rikoksesta nyt tuomio tulee niin totean, että ei tunnu perussuomalaisilla olevan kykyä mitään oppia. Ellei tuomiota tule niin en totea mitään – siinä tapauksessa tyydyn hämmästelemään. 

Ylipäätään puolueen johtoon kuuluvan henkilön olisi mielestäni syytä käyttäytyä esimerkillisesti – mutta ehkä Eerola haluaakin näyttää tyhmää esimerkkiä? Vai onko tuollainen käytös tyhmää, vai onko se fiksua?

Lopuksi pitää todeta, että en ole nähnyt poliisitutkinnan alla olevaa Eerolan kirjoitusta joten olen sen osalta mediatietojen varassa. Facebookista kirjoitus vaikuttaa poistetun.

* * *

Oletko suvakki vai rasisti?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu