Juho Eerola (ps) esimerkkinä kiusaajille!

Perussuomalaisten Juho Eerola on viimeaikaisella toiminnallaan tuonut esiin yhden tavan kiusata heikompiaan. Eerola on avoimesti kertonut syljeskelystään. Eerolan toiminnan hyväksyvät henkilöt eivät voi rehellisesti sanoa olevansa kiusaamista vastaan, eivätkä siten myöskään koulukiusaamista vastaan. He hyväksyvät kiusaamisen mm. syljeskelemällä.

Nyt joku on sitä mieltä, että syljeskely ei ole kiusaamista.

Syljeskely on kiusaamista silloin kun sillä pyritään saamaan kohde tuntemaan häpeää. Pyritään saamaan kohde tuntemaan itsensä nöyryytetyksi. Silloin kyseessä on ilman muuta kiusaaminen. Eerola tavallaan ohjaa myös koulukiusaajia. Hän näyttää esimerkkiä siitä miten toista voi nöyryyttää, saada toisen tuntemaan häpeää. Eerola esimerkillään näyttää miten toista voi kiusata ilman, että käyttää sanoja tai väkivaltaa. En lainkaan epäile, etteikö Eerola osaisi myös näyttää keskisormea, ja opastaa muitakin perussuomalaisia asiassa. Mikä hänen tehtäviinsä puolueen varapuheenjohtajana toki kuuluu.

Toisen nöyryyttäminen voi olla hyvinkin vakavaa kiusaamista. Tapoja on muitakin kuin syljeskely ja keskisormen näyttäminen, jotka molemmat, kuten moni muukin sanaton ele voidaan tulkita myös kunnianloukkauksiksi.

Yksinkertainen keino on yksinkertaisesti jättää toinen ns. omaan arvoonsa. Olla tälle puhumatta. Etenkin jos joku pyrkii joukkoon juttelemaan eikä kukaan tulijalle mitään puhu.  Kyllä tulija pian ymmärtää olevansa epätoivottu henkilö – siis kiusattu.

Eräs tapa on kääntää katse pois jostakin henkilöstä aina kun kyseisen henkilön näkee. Varmasti kohde ymmärtää mitä tarkoitetaan – ei ainakaan tervehdi vaikka olisi kuinka tuttu. Vaikka olisi luokkatoveri tai naapuri.

Hyvä keino kiusata, jonka käyttöönottoa Eerolakin saattaa ainakin tämän luettuaan harkita on ottaa sormillan nenästä kiinni ja sulkea sieraimet kun kulkee "ei toivotun" henkilön ohi. Viestin on selkeä: sinä haiset! Parasta on, että homma toimii vaikka kiusaamisen kohde olisi juuri suihkusta tullut ja suihkunraikas.

Joukossa on voimaa. Mikä onkaan parempi tapa saada ihminen tuntemaan olonsa epämiellyttäväksi kun ryhtyä häntä joukolla tuijottamaan. Pikkaisen vielä virnettä naamalle, ehkä jopa naurunhörähdys. Viesti on selvä.

Eerola, hänen kannattajansa, ja muut kumppaninsa, ovat siis kiusaamisen puolustajia: koska se ei heidän näkemyksensä mukaan ole rikos vaan se on oikein. Kunhan vaan heidän mielestään kohdetta on syytä kiusata. Ja sitten ihmetellään… …tuli mieleeni: osaako Eerola ihmetellä. Kykeneekö hän mieltämään mitä on tehnyt ja mitä siitä voi seurata?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu