Turvapaikanhakijan väärät henkilötiedot – peruste turvapaikan epäämiseen

Tänään olemme saaneet kuulla, että poliisi on onnistunut selvittämään, että Turussa (terroristiseen) puukotukseen syyllistynyt 18-vuotias mies onkin 22 tai 23 vuotias. Nimekseen hän on ilmoittanut Abderrahman Mechkah. Selvinnyt on myös, että se ei ole hänen nimensä. Poliisi ei ole suostunut kertomaan mikä on puukotuksista epäillyn henkilön oikea nimi. Poliisi perustelee menettelyään sillä, että nimi liittyy esitutkintaan.

Poliisilta on jäänyt huomaamatta, että oikea nimi olisi kaikkien tiedossa jos henkilö olisi oikeudenkäynnissä ja muidenkin viranomaisten kanssa aiemmin asioidessaan kertonut oikean nimensä, eikä olisi väärällä nimellä esiintymällä erehdyttänyt viranomaisia. Nyt eri viranomaisten asiakirjoissa on tällä henkilöllä väärä nimi ja oikea nimi pitää niihin korjata. Nimi on siis julkinen. Poliisilla ei pitäisi tutkinnallisiin syihin vedoten olla mitään tarvetta nimen salaamiseen.

Henkilöä epäillään tällä hetkellä terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista ja murhien yrityksistä. Missä vaiheessa julkisuuteen kerrotaan, että häntä epäillään myös useiden eri viranomaisten: maahanmuuttovirasto, poliisi, tuomioistuin, harhauttamisesta?

Mielestäni yksi asia mikä pitäisi Suomen lainsäädäntöön pikaisesti saada olisi turvapaikanhakijan velvollisuus ilmoittaa oikeat henkilötiedot viranomaisille. Laissa pitäisi säätää, että väärän henkilötiedon antaminen jo yksistään olisi riittävä peruste turvapaikan epäämiseen ja maasta karkoittamiseen. Nuo seikat pitäisi jokaiselle turvapaikanhakijalle lisäksi tehdä selviksi heti kun he turvapaikkaa hakevat.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu