Geenit ja ruokavalio syitä väkivaltaiseen käytökseen

Yksi kaikkien tietämä syy väkivaltaiseen käyttäytymiseen on joidenkin ihmisten kohdalla rähinäviinan juominen. Siihen, että ihminen käyttäytyy väkivaltaisesti voidaan etsiä syitä myös geeneistä ja ruokavaliosta.

YLEn tänä aamuna lähettämässä ohjelmassa: Mikä meitä lihottaa (jakso 8/8), käsiteltiin ruokavalion vaikutusta väkivaltaisuuteen ja ADHD-tarkkaavaisuushäiriön ilmenemiseen. Ohjelman perusteella syy yhteys huonon ruokavalion, väkivaltaisen käyttäytymisen, ja ADHD:n välillä on kiistaton.

Yhtenä tärkeänä tekijänä väkivaltaisen käyttäytymisen estämisessä ruokavalion avulla näyttäisi olevan riittävä DHA-rasvahappojen saaminen. Noita rasvahappoja saamme ainakin rasvaisesta kalasta, jota nykyisin suositellaankin syötäväksi ainakin kahdesti viikossa. Ellei kalaa riittävästi syö niin kannattaa hankkia noita rasvahappoja pillereitä syömällä.

Oikeanlaisella ruokavaliolla on merkitystä jo äidin raskausajasta lähtien. Äidin pitäisi siis kiinnittää raskausaikana huomiota siihen mitä syö, sekä tottakai sinä aikana kun imettää. Tärkeää asia, jotta väkivaltaisuutta ihmisissä voitaisiin vähentää näyttää olevan se millaista ruokaa lapset oppivat syömään kun rintaruokinta loppuu. Monipuolinen ruokavalio on hyvä tapa välttää sitä, että lapsista tulee väkivaltarikollisia. Mikä parasta niin ruokavalion muutos oikeanlaiseksi vähentää nähtävästi aikuistenkin riskiä väkivaltaiseen käytökseen.

Syökää terveellisesti! Välttäkää väkivaltaa!

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu