Lakkauttaako oikeus Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen Suomesta?

Perus- ja ihmisoikeusjuttujen asianajajana tunnetuksi tullut OTL Markku Fredman ajaa Pirkanmaan käräjäoikeudessa poliisihallituksen kannetta jonka tarkoituksena on kieltää Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen toiminta Suomessa.

"Poliisihallitus vaatii, että järjestö lakkautetaan, sillä se katsoo sen toiminnan olevan olennaisesti vastoin lakia ja hyviä tapoja. Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen mukaan 'väkivaltaisten ja avoimen rasististen järjestöjen toiminnalle ei pidä antaa sijaa suomalaisessa yhteiskunnassa'."

Vaatimuksia liikkeen lakkauttamiseksi on alettu esittää sen jälkeen kun liikkeen jäsen Jesse Torniainen tuomittiin käräjäoikeudessa Asema-aukion pahoinpitelystä (ei lainvoimainen).

Asema-aukion tapahtumista on kerrottu, että uhri on ensin sylkäissyt kadulle ja tämän jälkeen häntä on potkaistu.

Kysymykseen oikeuttaako maahan sylkeminen käyttämään väkivaltaa on liikkeen Suomen johtaja Antti Niemi vastannut: "Voi joissakin tapauksissa olla, mutta en ole mikään asianajaja tai tuomari, joka pystyy sen sanomaan, Niemi sanoo." Niemen voi siis tulkita hyväksyvän sen, että maahan sylkenyt henkilö pahoinpidellään.

Mitä vastarintaliikkeen toiminnasta sitten kertoo se, että pahoinpitelystä tuomittu Jesse Torniainen sai pian tuomionsa jälkeen vastarintaliikkeen aktivistipalkinnon? Huomioon pitää ottaa, että pahoinpitely sattui liikkeen järjestämän mielenosoituksen yhteydessä ja liike kertoo vastustavansa väkivaltaa.

Näkemykseni on, että se sijaan, että Torniainen palkittiin hänet olisi pitänyt pysyvästi erottaa liikkeestä. Se olisi ollut muillekin liikkeen jäsenille selkeä viesti siitä, että liike ei hyväksy väkivaltaa. Nyt viesti oli jotain muuta. Miksi?

 

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu