Tasa-arvoa: Finlaysonin naisalennukset nyt myös miehille – kiitos!

Finlayson aloitti kampanjan jonka aikana sen oli tarkoitus ottaa naisten ja miesten välinen palkka-ero huomioon siten, että naiset olisivat maksaneet euron ostoksesta vain 83 senttiä. Tasa-arvo valtuutettu puuttui asiaan minkä seurauksena nyt miehetkin saavat tuon naisasiakas-alennuksen.

On hyvä, että tasa-arvo nyt tässäkin asiassa toteutuu. Todellisuudessahan tasa-arvo toteutuu palkkauksessakin paljon paremmin  kuin mitä Finlayson kampanjassaan väittää. Palkka eroja vertailtaessa kun ei ole otettu huomioon, että miehet tekevät pidempiä työpäiviä mikä lisää heidän ansioitaan.

Miehet tekevät usein myös raskaampia ja vaarallisempia töitä joista he saavat raskaan- ja vaarallisen työn lisiä, joita ei tietenkään kuulu ottaa palkkavertailussa huomioon. Kun kaikki vastaavantyyppiset palkkaeroja aiheuttavat seikat otetaan huomioon niin päädytään tulokseen jonka mukaan naisen euro on 97 senttiä.

Onko sitten perusteltua, että naisen euro on vain 97 senttiä? Kyllä. Se on oikein ja perusteltua. Miehet ovat isompia ja kuluttavat enemmän energiaa niin liikkumiseen kuin muuhunkin tekemiseen. Miehet myös syövät keskimäärin enemmän kuin naiset. Kysyä voidaan riittääkö tuo miehen saama kolme senttiä kattamaan miehen suuremman energiankulutuksen aiheuttamat kustannukset vai pitäisikö palkka-eron olla suurempi?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu