Ainoa oikea mielipide: Tapaus Nissinen

Ari Tero kommentoi kirjoitusta: Pakkopalautukset Afganistaniin keskeytettävä välittömästi, seuraavasti: "Näitä kommentteja kun lukee, jokaisella on oma mielipide joka on ehdottoman oikea" Olen samaa mieltä. Tällä kertaa minun mielipiteeni on se oikea. Mutta mikä on asia kirjoitukseni takana?

En aio ottaa kantaa siihen onko Nissinen syyllinen vai syytön. Käsittelen kirjoituksessani sitä miten asia käsitellään. Pohdin myös sitä mitä voi tapahtua jos Nissinen tuomitaan.

Oikeuskansleri on siis päättänyt nostaa syytteen ja asia käsitellään valtakunnansyyttäjän aseman vuoksi siten, että ensi asteena on korkein oikeus. Eikä sitten muita asteita tuon jälkeen Suomesta löydykään.

Miten käy jos Nissinen saa tuomion eikä hän ole tuomioonsa tyytyväinen? Viekö Nissinen jutun Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen, tai YK:n vastaavaan? Se olisi vallan mahdollista.

Aikoinaan kun olin armeijassa, Säkylässä 4JK:ssa niin samassa komppaniassa palveli muuan Antti Vuolanne (kyllä, tuo porilainen papin poika). Hän oli pitkään punttiksella ja uskon, että arvaan syyn siihen miksi hän punttiksella oli. Hän halusi muuttaa maailmaa. Tuohon aikaan sotilaalla ei ollut valitusoikeuttaan saamastaan arestirangaistuksesta. Vuolannekin kärsi rangaistuksensa Säkylän sellissä viimeistä päivää myöten. Vaan kukapa olisi tuossa vaiheessa arvannut, että YK:n ihmisoikeustuomioistuin tulee asian käsittelemään ja antamaan tuomionsa jonka jälkeen Suomi muuttaa lainsäädäntöään. Hyvä "temppu" Antilta. Pisteet hänelle!

Nyt jos Nissinen tuomitaan ja Nissinen vie jutun ihmisoikeustuomioistuimeen koska hänellä ei ole IO-sopimuksen mukaista valitusoikeutta niin Suomi tulee saamaan jälleen tuomion. (Hiljattain kirjoitin noista tuomioista).

Mitä sitten Suomen saama tuomio tarkoittaisi? Se tarkoittaisi sitä, että Suomen pitäisi muuttaa lainsäädäntöään. Veikkaan ja voitan, että lakia muutettaisiin siten, että tuollaisssa case Nissinen -tyyppisissä jutuissa olisikin jatkossa ensi asteen käsittelijänä hovioikeus jonka tuomiosta olisi sitten valitusmahdollisuus korkeimpaan oikeuteen ilman valitusluvan saamisen tarvetta.

* * *

Tätä juttua ei välttämättä kannata kommentoida.

Aamukuudelta 5.9. (Puheenvuoron aikaa) kerron kantani Pakkopalautuksiin, omalla erikoisella tavallani.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu