Täysin tulottomia talouksia Suomessa jo 47000

Kelan mukaan täysin tulottomien kotitalouksia määrä Suomessa on kasvanut rajusti. Vuonna 2013 täysin tulottomia talouksia oli n. 20750 kun niitä tämän vuoden heinäkuussa oli jo 47000.

Täysin tulottomaksi katsotaan sellainen talous jonka tuloina on vain toimeentulotuki ja asumistuki.

Mistä tulottomuus johtuu?

Tulottomuuden syynä lienee suomalainen sosiaalipolitiikka. Aiemmin, kun toimeentulotuki vielä kuului kunnille, etenkin suurilla kunnilla oli tapana siirtää vaikeasti työllistettävät henkilöt pois TE-keskuksen asiakkuudesta jolloin noille henkilöille maksettiin pelkkää toimeentulotukea, ja tietysti tuota asumistukea. Menettely takasi, ja takaa, tuen saajalle sen, että hänen ei tarvitse mennä töihin ja saa täyden toimeentultuen. Kunta säästää samalla kun noista henkilöistä ei mene sakkomaksuja.

Ilmeisesti Kela on jatkanut tuota kuntien omaksumaa käytäntöä. Henkilöt jotka ovat vaikeasti työllistettäviä, kuten esim. vajaakuntoiset, joilla ei käytännössä TE-toimiston asiakkaanakaan ole velvoitetta ottaa töitä vastaan siirretään toimeentulotuen asiakkaiksi jonka jälkeen he eivät ole työttömiä työnhakijoita ja tilastot kaunistuvat.

Keitä sitten oikeasti ovat nuo henkilöt jotka saavat vain toimeentulotukea ja asumistukea? He ovat niitä aidosti syrjäytyneitä kansalaisia jotka eivät jaksa taistella byrokratiaa vastaan. Osa heistä lienee alkoholiongelmaisia mutta varsin suuri joukko lienee erilaisista mielenterveysongelmista kärsiviä joita ei ole pystytty tai haluttu hoitaa mutta joita ei myöskään haluta päästää eläkkeelle. Nuo ihmiset sitten luvan kanssa jäävät yksin kotiinsa nyhjäämään.

Kenen etua palvelee se, että ihmiset jätetään hoitamatta, siirretään toimeentulotuelle, ja tilastot kaunistuvat?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu