Huomenna?

Kuten olemme uutisista kuulleet ja lehdistä lukeeneet niin täysin tulottomien talouksien määrä on rajussa kasvussa.

Täysin tulottomaksi katsotaan talous jonka ainoita tuloja ovat toimeentulotuki ja asumistuki, sekä mahdollinen lapsilisä ja elatustuki.

Asumistuki, lapsilisä ja elatustuki ovat kaikki sellaisia tuloja jotka täysimääräisesti vähentävät maksettavan toimeentulotuen määrää.

 

"Kelalla ei ole toistaiseksi vielä tutkimustuloksia siitä, mistä tulottomien määrän suuri kasvu johtuu. Kelan johtava tutkija Minna Ylikännö kertoo, että asia aiotaan selvittää." kertoo uutinen. Väitän kuitenkin, että Kelalla on asiasta ainakin aavistus, yhtä hyvä kuin minulla.

 

Tulottomissa on suuri joukko sellaisia henkilöitä jotka kuuluisivat eläkkeelle mutta Kela ei heitä eläkkeelle päästä. Kela väittää, että heillä on sen verran työkykyä jäljellä, että pystyvät itsensä elättämään. Isot kunnat ensimmäisenä hoksasivat laittaa tuollaiset henkilöt toimeentulotukiasiakkaiksi, siten, että heidän ei tarvitse olla TE-toimistossa työnhakijoina. Kunta välttää pitkäaikaistyöttömyyden sakkomaksut. Noilla henkilöillä ei ole velvollisuutta osallistua edes kuntouttavaan työtoimintaan. Heidät halutaan unohtaa kotiin, pilleripurkin kera, ilman järkevää tekemistä, kuten minut.

 

Kuulun siis itse tavallaan tuohon ryhmään: olin vuoden 2016 lopulla kuntouttavassa työtoiminnassa ja minulle tuolloin ehdotettiin Porin kaupungin taholta, että siirtyisin täysin toimeentulotuen saajaksi. Olisin siis saanut "perustuloksi" toimeentulotuen, ja asumistuen. Ei olisi enää tarvinnut täyttää työtön työtön -ilmoituksia, eikä käydä kuntouttavassa työtoiminnassakaan joka ei todellakaan ollut minua varten – ei ainakaan se toiminta mihin minut tuolloin tyrkättiin.

* * *

Huomenna lisää…

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu