Asuntojen jatkuva arvonlasku

Paljon puhutaan siitä miten asuntojen hinnat jatkuvasti nousevat. Findikaattori tietää kertoa: "Vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat toisella vuosineljänneksellä". Totta onkin, että jo pitkään asuntojen hinnat ovat pikemmin nousseet kuin laskeneet.

Vähemmälle huomiolle, ei kuitenkaan täysin huomiotta, on jäänyt se, että Suomessa on myös suuri määrä asuntoja joiden hintakehitys on täysin toisenlainen. Hinnat painuvat kiihtyvällä vauhdilla kohti nollaa. Arvoaan laskevia asuntoja on yhtä lailla kiinteistöissä kuin osakeasunnoissakin.

Joukossamme on varmasti paljon sellaisiakin ihmisiä, ainakin toistaiseksi, jotka kaipaavat asumaan maaseudun rauhaan, tai ainakin haja-asutusalueille. Noilla alueilla asunnot ovat edullisia, ja monilla alueilla hinnat jatkavat laskuaan. Kun ihminen myy asuntonsa kasvukeskuksesta ja muuttaa muuttotappioaluelle niin yksi asia joka hänen pitäisi ottaa huomioon on, että muuttotappioalueelta ostettua asuntoa voi olla hankalaa tai jopa mahdotonta myydä.

Suomessa on siis paljon alueita joilta asuntoa ei kannata ostaa ainakaan ajatellen, että sen saa taas aikoinaan myytyä, itse tai perilliset. Paljon on niitä taloja jotka sen jälkeen kun nykyiset asukkaat pois muuttavat jäävät odottamaan purkamistaan – edullisia "perheasuntoja".

Valtio pystyisi toki toteuttamaan erilaisia toimia joilla kasvukeskusten vetovoimaa voitaisiin hillitä, jopa vähentää, mutta niin ei haluta toimia. Väitän, että ihmisten keskittyminen tietyille alueille on ainakin jossain määrin myös ekoteko vaikka toki maaseutukin asukkaansa tarvitsee – vai tarvitseeko?

Meillä on jo nyt hyvin teknisia navettoja joissa lehmät pärjäävät itsekseen. Lypsyrobotti hoitaa lypsämisen. Ruokaa toimittaa ruokarobotti. Ihmisen tarvitsee vain katsella ja valvoa, että homma toimii. Nykyinen eläinmaatalous (maito- ja lihakarja) eivät edellytä, että ihminen olisi paikalla jatkuvasti. Ihmisen ei enää ole pakko asua navetan tai sikalan välittömässä läheisyydessä, ja kehitys kehittyy.

Tulevaisuudessa meillä on varmasti robottiautoja (niitä on jo nyt). Olen satavarma siitä, että meillä tulevaisuudessa on myös robottitraktoreita ja puimureita. Kasvitilatkaan eivät tulevaisuudessa vaadi kovin paljon ihmisen osallistumista toimintaan muuten kuin tarkkailijan roolissa, ja tottakai joissakin vikatilanteissa, joita hoitamaan tulevaisuudessa kehitetään yhä parempia robotteja. Ihmistyön tarve maataloudessakin tulee rajusti vähenemään.

Kun nykyihminen ostaa asunnon muuttotappioalueelta niin hän voi elää siellä hyvän ja onnellisen elämän mutta ei siitä tulevaisuutta ajatellen jää jäljelle muuta kuin purkamista odottava tönö.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu