Äänestäisinkö Sauli Niinistöä vai Laura Huhtasaarta?

Tämän päivän aamu-uutisissa kerrottiin, että jos presidentinvaalit pidettäisiin nyt niin istuva presidentti Niinistö saisi 68% äänistä. Näyttää siis vahvasti siltä, että jos voittajaa haluaa äänestää niin Niinistöä pitää sitten äänestää. Ja kyllä äänestäjissä aina on joukko niitä joille tärkein pointti on yrittää arvata vaalivoittaja ja äänestää häntä. Uutiset ja kyselyt heitä tuossa arvaamisessa mielellään avittavat.

Äänestäisinkö siis voittajaa, vai äänestäisinkä Laura Huhtasaarta? Huhtasaaren äänestämisen puolesta puhuu kovasti se, että olen häneltä saanut jopa sähköpostia. Tuo Lauralta saamani sähköposti oli seuraava:

"Hei,

Hyviä kirjotuksia. Paljon asiaa! 

Lasten oikeus pitäisi aina olla etusijalla. Isovanhemmat ovat lapselle rikkaus ja etuoikeus. 

Työn vastaanottaminen tulee aina tehdä kannattavaksi. 

Yst. Laura Huhtasaari"

Ehkä minun pitäisikin äänestää Huhtasaarta. Muuten en kyllä niin kovasti hänen linjastaan pidä. Niinistö sen sijaan on karsimaattinen johtaja, joka on jossain määrin laittanut arvovaltansa peliin myös sisäpolitiikassa, ja sitä arvostan. Ikävä heitto oli hänen kommenttinsa mm. tehokkaasta katumisesta perussuomalaisten puoluekokouksen jälkeen. Tuohon saakka kun ainakin Halla-Aho oli käsittääkseni valmis kannattamaan Niinistöä ajatuksella, että perussuomalaiset ei olisi asettanut lainkaan omaa ehdokasta. Jos siis Niinistö olisi pitänyt suunsa hiukan soukemmalla niin minullakaan ei ehkä olisi nyt tätä Niinistö-Huhtasaari probleemaa pohdittavana.

Saattaa toki olla, että olen saanut sähköpostia myös Sauli Niinistöltä mutta siitä on vain niin kauan aikaa, että en sitä jaksa muistaa. Eikä tuollaista sähköpostia ainakaan enää saapuneiden viestien joukosta löydy. Niinistöltäkin olen toki postia saanut mutta se oli eri Niinistö ja tuo posti oli seuraavanlainen:

"Terve Nimilista oli juuri se ongelma. Lisää Suomen uutisissa. Puoluehallitus oli yksimielinen. Ystävällisesti tervehtien Jussi Niinistö"

Onhan niitä presidentiksi toki muitakin vaihtoehtoja. Enkä ole vielä tehnyt minkäänlaista päätöstä äänestämisestä. Ja sehän on lain mukaan vaalisalaisuus ketä äänestää tai on joskus äänestänyt. Tuollaisesta oikeudesta kuin vaalisalaisuus on pidettävä tiukasti kiinni – tottakai. Viime kuntavaaleissa äänestin vihreää ehdokasta – en tiedä ketä mutta joku nainen se oli.

Tuli tässä vielä mieleeni sellainenkin juttu, että on meillä täällä Suomessa myös viestisalaisuus joka koskee yhtä lailla vanhanaikaisia paperikirjeitä kuin sähköpostiviestejäkin.

Tällaisin tuumailuin tähän päivään…

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu