Suomeen pitäisi rakentaa lisää ydinvoimaa – miksi?

Kirjoitin aiemmin tänään, että: Suomeen pitäisi rakentaa lisää ydinvoimaa! En kuitenkaan voi sanoa olevani ydinvoiman kannattaja, vaikka joku minut kirjoitukseni perusteella sellaiseksi nimesikin, ja ymmärrän sen. Olen tasan yhtä paljon (onko se mahdollista?) ydinvoiman vastustaja. Kuitenkin olen sitä mieltä, että Suomeen pitäisi rakentaa lisää ydinvoimaa, ja mielellään jopa paljon lähemmäs asutuskeskuksia kuin mitä aiemmat on rakennettu.
Jokainen päivä on ydinvoimaonnettomuuden muistopäivä – niin väitetään ja se pitänee paikkansa? Ei toki joka päivälle löydy vakavaa onnettomuutta mutta jokin pieni nyt kuitenkin. Isoista onnettomuuksista mieleeni tulee Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuus Venäjällä ja Fukushiman ydinvoimalaonnettomuus Japanissa.
Suomessa on hyvä turvallisuuskulttuuri, vakaa maaperä; ei tsunameita eikä maanjäristyksiä. Suomessa muutenkin ovat niin luonnonolosuhteet kuin kansan käytös omiaan siihen, että täällä ydinvoimaa voidaan tuottaa paljon turvallisemmin kuin monessa muussa maassa. Siksi Suomen pitäisikin panostaa energian tuotantoon, vaikka sitten ydinvoiman avulla, ainakin niin paljon, että maamme rajojen ulkopuolelta ei olisi tarpeen tuoda ydinvoimalla tuotettua sähköä Suomeen.
Harkitsemisen arvoinen vaihtoehto olisi sekin, että Suomi tuottaisi (ydin)energiaa yli oman tarpeen jolloin sitä voitaisiin viedä ulkomaille, vaikka omakustannushintaan, mikä olisi omiaan parantamaan ydinturvallisuutta maapallolla. Tottahan on, että ydinonnettomuuden sattuessa laskeuma ei katso valtakunnan rajoja. Väitän, että mitä enemmän maailman ydinenergiasta, sikäli kun sitä on pakko tuottaa, tuotetaan Suomessa niin sitä turvallisempaa tuotanto on. Riskitöntä toki ydinvoiman tuotanto Suomessakaan ei ole mutta Venäjällä, Japanissa, Kiinassa, ja monissa muissa maissa, riskit ovat useista eri syistä suurempia kuin jos ydinvoimaa tuotetaan Suomessa.
Ydinvoimassa on riskinsä, se on totta, mutta kuitenkin pienemmät kuin hiilivoimassa, siis jos vastaavat megawatit tuotettaisiin kärryyttämällä kivihiiltä.
Ilmoita asiaton viesti
https://fi.wikipedia.org/wiki/Sulasuolareaktori
Ilmoita asiaton viesti
Uraani ja Torium – tulevaisuuden ydinvoimaa?
Maapalloa uhkaa ilmastokatastrofi – tai ei uhkaa, se on jo todellisuutta, ja Suomen ilmastossakin se hyvin näkyy – vaikkakin nyt tuleekin viimevuosia kylmempi talvi – ehkä?
Öljyä kuitenkin käytetään vielä pitkälle tulevaisuuteen. Eivätkä CFC-päästötkään (Freonipäästöt) ole loppuneet, eivätkä vielä vuosiin täysin lopu – edes Suomesta.
Päästöttömien uusiutuvien energiamuotojen käyttö koko ajan lisääntyy – vaikka ei mikään tapa tuottaa energiaa ole täysin päästötöntä. Energiaa tuottavien laitteiden rakentamisestakin tulee päästöjä.
Ydinvoima saattaa olla yksi tulevaisuuden ratkaisu alati kasvavaan energiantarpeeseen – sekä tietysti energiaa säästävät tekniikat, kuten LED-lamput ja sähkö/vety -autot. (+teleport).
Torium voi olla tulevaisuudessa hyvin tärkeä raaka-aine ydinvoimaloissa tapahtuvaan energiantuotantoon. Sen avulla saadaan jopa nykyisin jätteeksi päätyvä käytetty uraanipolttoaine hyödynnettyä energiantuotannossa tulevaisuuden ydinvoimaloissa. Ehkä jo vuonna 2040?
Ilmoita asiaton viesti