Lääkeannoksen hinta: 100.000 euroa – kuka maksaa?

Kun sairauden hoidon yksi lääkeannos maksaa satatuhatta euroa niin pitäisikö yhteiskunnan se maksaa?

"Vuonna 2005 Fabryn taudin kohdalla. Eduskunnan oikeusasiamiehen linjauksen perusteella julkinen terveydenhoito maksaa kyseisen taudin kalliin hoidon kustannuksista riippumatta."

"Joissakin Euroopan maissa on jo tehty joitakin rajauksia: esimerkiksi Britanniassa yhden lisävuoden hinta voi olla korkeintaan 50 000 puntaa, sanoo Vuorenkoski."

"Lopulta jokainen sairaala ja sairaanhoitopiiri tekevät itse päätöksen lääkkeiden käytöstä.

– Meillä on merkittäviä eroja potilaiden hoidossa sairaanhoitopiirien välillä, ei pelkästään harvinaissairauksissa vaan myös ihan tavallistenkin leikkauksien kohdalla, sanoo Lääkäriliiton Vuorenkoski."

Millaisia hoitoja ja lääkityksiä yhteiskunnan pitäisi kustantaa? Onko kalliiseen hoitoon oikeus vain rikkaalla jolla itsellä on rahaa se maksaa. Missä määrin pitäisi huomioon ottaa se minkä verran kustannussäästöjä hoito tuo jos ja kun sairaus hoidon vuoksi lievittyy minkä jälkeen vaikkapa kuntoutustarve vähenee?

Onko ylipäätään esim. geenivirhe sairaus jonka hoito pitäisi yhteiskunnan varoista maksaa?

Voin hyvin kuvitella, että ainakin ne hyväosaiset jotka ylipäätään vastustavat sosiaalisia tulonsiirtoja köyhille tuloluokille vastustavat sitä, että yhteiskunta maksaa niiden hoitoja joilla ei itsellä ole hoitoihin varaa.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu