Romutuspalkkiolle hyvä vaihtoehto

Vuonna 2018 tulee jälleen käyttöön etupäässä hyvätuloisille suunnattu sosiaalinen tulonsiirto, eli autojen romutuspalkkio. Maksimissaan romutuspalkkio on jopa 2500 euroa per auto.

Systeemi toiminee samoin kuin aiemmin, eli kun henkilö jolla on aikomus ja rahaa ostaa uusi auto niin hän saa jopa 2500 euron romutuspalkkion jos onnistuu joltain köyhältä ostamaan ladon taakse unohtuneen autonromun vaihdokiksi, siis romutukseen. Romun omistajalle hän voi maksaa pari kolmesataa. Tuollaisia autoja löytyy satamäärin esim. nettiauto.com -palvelusta. Uuden auton tulee alittaa tietyt päästörajat. 

Romutuspalkkion avulla hankitun auton hiilidioksidipäästöt saavat olla enintään 110 g/km. Etanoli-, kaasu- sekä ladattavien hybridiautojen hankintaan saa romutuspalkkiota 2000 euroa. Etanoli- ja kaasuautojen kohdalla ei sovelletta 110 g/km hiilidioksidipäästörajaa. Autoliikkeet maksavat lisäksi 500 euroa.

Harvassa kuitenkin ovat ne pienituloiset jotka ajavat muutaman vuoden vanhalla autolla, eikä romutuspalkkiostakaan ole apua kun kuitenkaan ei ole rahaa vaihtaa uuteen vähäpäästöiseen vaikka vanhasta kelpo kulkupelistä saisikin 2500 euroa.

Hallituksen tulisikin jatkossa pohtia toisenlaista "romutuspalkkiota". Voitaisiin antaa vaikkapa 1000 euron euron tuki sellaisille autoille joiden polttoainejärjestelmä muutetaan käyttämään kaasua tai E85 polttoainetta. Tuolla konstilla saataisiin varmasti ainakin E85 autoja liikenteeseen paljon. Jäisihän muutoksen tekemisestä auton omistajalle vielä pikkaisen polttoainerahaa.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu