Ongelmaton(?) ydinvoima

Pätkä kirjastani:

Uraani ja Torium – tulevaisuuden ydinvoimaa?

Maapalloa uhkaa ilmastokatastrofi – tai ei uhkaa, se on jo todellisuutta, ja Suomen ilmastossakin se hyvin näkyy – vaikkakin nyt tuleekin viimevuosia kylmempi talvi – ehkä?

Öljyä kuitenkin käytetään vielä pitkälle tulevaisuuteen. Eivätkä CFC-päästötkään (freonipäästöt) ole loppuneet, eivätkä vielä vuosiin täysin lopu – edes Suomesta.

Päästöttömien uusiutuvien energiamuotojen käyttö koko ajan lisääntyy – vaikka ei mikään tapa tuottaa energiaa ole täysin päästötöntä. Energiaa tuottavien laitteiden rakentamisestakin tulee päästöjä.

Ydinvoima saattaa olla yksi tulevaisuuden ratkaisu alati kasvavaan energiantarpeeseen – sekä tietysti energiaa säästävät tekniikat, kuten LED-lamput ja sähkö/vety -autot. (+teleport).

Torium voi olla tulevaisuudessa hyvin tärkeä raaka-aine ydinvoimaloissa tapahtuvaan energiantuotantoon. Sen avulla saadaan jopa nykyisin jätteeksi päätyvä käytetty uraanipolttoaine hyödynnettyä energiantuotannossa tulevaisuuden ydinvoimaloissa. Ehkä jo vuonna 2040?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu