Tupakointikielto etenee Suomessa – KRP:kin valjastettu apuun?

Suomesta pyritään saamaan savuton maa vuoteen 2030 mennessä. Nyt tavoitteen saavuttamiseksi on saatu aikaiseksi oikein kunnon julkisuuskampanja professori Erkki Aurejärven johdolla. Osaksi kampanjaa on päässyt myös KRP kun Aurejärvi avustajineen on tehnyt rikosilmoituksen kevytsavukkeiden myynnistä vuosina 1972-2002.

Pelkkiä oletuksia?

Tässä nyt heti pitää todeta, että koskaan ei pitäisi mitään olettaa mutta tuo väitteeni, että Aurejärvi kumppaneineen on vain "poliittisen johdon mannekiini" tupakoinnin vastaisessa taistelussa on pelkästään oma näkemykseni. Sille ei siis ole olemassa minkäänlaista faktapohjaa. Kyseessä on puhtaasti omalaatuinen oletukseni.

KRP:n pitäisi lokakuun aikana päättää alkaako se tutkia Aurejärven ja kumppaneiden rikosilmoituksessa esittämiä väitteitä joiden mukaan tupakkateollisuus (henkilöt siellä) ovat syyllistyneet mm. murhiin. Muitakin rikoksia toki on ainakin ilmoituksen mukaan syytä epäillä. Omasta mielestäni enemmänkin juuri muita rikoksia – lähinnä mielestäni voidaan epäillä syyllistytyn sellaisiin rikoksiin joiden syyteoikeus on jo ehtinyt vanhentua. Ehkä juuri siksi tuo ilmoitus on tehty vasta nyt – tieto kun on ollut olemassa jo paljon aiemmin, vuosia aiemmin.

Entä sitten lapset?

Jos nyt kuitenkin kävisi niin, että tupakkateollisuuden syyllisyyttä murhiin ja muihin rikoksiin alettaisiin tutkia niin eikö se tämän päivän tietämyksen valossa merkitsisikin sitä, että alaikäisille tupakkaa nykyään välittävien pyrkimyksenä voitaisiin katsoa olevan tarkoitus vahingoittaa, jopa murhata, nuo lapset?

Lääkintöhallituksen kanta – luottamuksensuoja

Rikosilmoituksessa todetaan mm. "Lääkintöhallituksen väärä käsitys ei kuitenkaan voinut oikeuttaa tupakkayhtiöitä valehtelemaan kuluttajille, joten hovioikeuden tuomio on väärä."

Laki Suomessa puolestaan lähtee käsitykseni mukaan siitä, että viranomaisen lausuma pitää paikkansa ellei muuta osoiteta. Jokaisella, siis myös tupakkayhtiöllä, on ollut ja on yhä oikeus aina luottaa, ja pitääkin luottaa, siihen mitä viranomainen sanoo tai on sanonut, ellei viranomaisen lausumaa nimenomaisesti osoiteta vääräksi. Syylliseksi epäillyllä nyt ainakin on oikeus aina luottaa siihen mitä viranomainen on sanonut, vaikka sitten itse olisikin väärässä. (ns. luottamuksensuojan periaate).

KRP ei tutki – tavoitteet…

Väitänkin siis, että KRP ei ala asiaa lainkaan tutkia. Syytä epäillä kynnys ei täyty. Tai jos se joltain osin täyttyisikin niin rikos on vanhentunut siltä osin.

Tämä Aurejärvi case on osa Suomen tavoitetta pyrkiä täysin savuttomaan Suomeen, mikä ei tule onnistumaan. Suomessa tullaan ajautumaan "kieltolain aikaan". Tupakkaa edelleen myydään ja käytetään, mutta piilossa.

Itse en tupakoi ja olen sitä mieltä, että kenenkään ei pitäisi. Olen toki montaa muutakin mieltä, ja joissain asioissa olen ollut väärässäkin, ja niin tulen varmasti jatkossakin olemaan. Saatan olla nyt oikeassa, tai väärässä. Mutta selvää lienee, että tämän "oikeudenkäynnin" johdosta tupakoinnin vastustus lisääntyy, ja se lienee "hallinnon taholta" jutulle asetettu tavoite?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu