Presidentinvaalit 2018 ja nihilismi

Ei sitä uskoisi, enkä itsekään jokin aika sitten edes muistanut mutta olen aikoinaan tehnyt töitä ministeriölle. Tuo oli sellainen projektiluonteinen homma tuolloin aikoinaan, joskus markka aikaan se oli. Ilman nihilismiä en olisi tuota hommaa saanut hoitaakseni – mutta onneksi sain, ja minua jopa kehuttiin hyvin tehdystä työstä – jees!

En siis olisi saanut tuota hommaa ellei minulla olisi ollut riittävän läheistä sukulaista oikealla paikalla politiikassa. Mutta niin se homma tuolloin meni, ja väitän, että pitkälti se monessa asiassa menee samaan tapaan yhä. Töihin pääsee paremmin suhteilla kuin ilman niitä. Olipa työ sitten työtä ministeriössä tai missä tahansa. No ehkä joihinkin paskahommiin on vaikea tuttuja palkata, ei kehtaa – siksi on kehitetty "orjatyömalli".

Presidentinvaalit ovat taas tulossa ja niihin liittyy takuuvarmasti nihilismiä kuten vaaleihin yleensäkin. Mitä pienempi paikkakunta niin sitä enemmän yleensä nihilismiä esiintyy. Suuret kunnat (kaupungit) ovat tässäkin asiassa yleensä edelläkävijöitä. Suurissa kunnissa nihilismiä esiintyy ainakin vaalitoimitsijoiden valinnassa vähemmän, jos lainkaan.

Nihilismi näkyy pienillä paikkakunnilla presidentinvaalien yhteydessä siten, että vaalitehtäviin valitaan henkilöitä ilman julkista hakua kuntapäättäjien lähipiiristä, jos haetaan – sillä pienissä kunnissa on usein niin, että vaalitoimitsijoitsi päteviä ovat vain kunnanvaltuutetut. Heillä kun aina on rahanreikiä enemmän kuin oman kunnan nuorilla tai opiskelijoilla.

Isoissa kunnissa tilanne on yleensä toinen. Hyvissä ajoin ennen vaaleja kunnat ilmoittavat TE-toimistoon, että haetaan vaalitoimitsijoita jolloin vaikkapa pienituloiset opiskelijat voivat noita hommia hakea ja saada siinä missä kuntapäättäjätkin. 

Se, että etenkin pienissä kunnissa yleensä nihilismi vaalitoimitsijoiden valinnassakin rehottaa osoittaa osaltaan sitä mikä on yhteiskunnan tila – eikä kukaan asiaa koskaan kyseenalaista, paitsi minä joskus – olen nimittäin kirjoittanut asiasta muutama vuosi sitten jopa lehdessä. Tilanne ei kuitenkaan ole muuksi muuttunut, ja tuskin muuttuu, ellei sitten itse presidentti ota asiaan arvovaltaisesti kantaa.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu