Sininen tulevaisuus on kohta ihan oikea puolue

Sininen tulevaisuus -eduskuntaryhmä on saanut vihdoin viimein kerättyä puolueen perustamiseen tarvittavat 5000 kannattajakorttia. "Puolueen" kannatus on tällä hetkellä melko olematonta. Tosin ainakin puolueen tuleva pj. Sampo Terho uskoo vakaasti, että kun puolue on rekisteröity niin kannatus lähtee (huimaan) nousuun.

Sininen tulevaisuus ei mielestäni ole mikään kovin onnistunut nimi uudelle puolueelle. Parempi olisi olla vaikka "Vihreä tulevaisuus" joka loisi mielestäni parempaa mielikuvaa – mutta sehän on jo käytössä…?

Itävallassa vaalit voitti juuri Kansanpuolue. Ehkä Sinisille parempi nimi olisikin kansanpuolue – ei olisi ei, vai?

Puolueen nimen pitää mielestäni jotenkin kuvastaa puolueen arvomaailmaa, ensisijaista tavoitetta. Mitä ihminen mieltää Sinisten tavoitteeksi? Olisiko parempi nimi "sinivalkoiset" – no ei olisi kun Mäenpää sen jo pilasi. Valkoinen on kuitenkin totuuden väri. Ehkä puolueen tulisikin olla: Valkoinen tulevaisuus. Toisaalta ainakin minusta tuntuu siltä, että valkoinen tulevaisuus ja totuudenmukainen politiikka olisi harhaa, kuten on ollut.

Niinhän se on, että puolueen nimi kuvastaa ainakin jollain tavalla aina sen keskeistä arvoa, kuten:

Vihreät = luonto

SDP = työväki, ylempi keskiluokka

Vasemmisto = pikkaisen köyhempi työväki, keskiluokka

Kokoomus = raha, ja rahan valta

RKP = kielitaito

Perussuomalaiset = maahanmuuttovastaisuus

Keskusta = Lapin ja Hesan välissä, maatilat yms., kuten vaikkapa hiihtäminen.

* * *

Yksi asia mikä Sinisten pitää tehdä hetimiten on asettua presidentinvaaleissa tukemaan Niinistön uudelleenvalintaa. Se nostaa heti kannatusta koska niin olisivat perussuomalaisetkin tehneet ellei Niinistö olisi heidän uutta puheenjohtajaansa, siis Halla-Ahoa, moittinut, kuten tuli tehneeksi.

Asettumalla tukemaan Niinistön uudelleenvalintaa "Siniset" (tai valkoiset, tai kansanpuolue) pääsevät heti alkuunsa julkistamaan ihmisiä kiinnostavan uutisen. Niinistö takana 2% enemmän ääniä. Huhtasaaren tappio näyttää varmalta. Kyllä – se olisi päivän uutinen, yhden aamupäivän, jos se osattaisiin oikein ajoittaa.

Nyt on siis tärkeää se, että uusi puolue ottaa oikean nimen. Älä väitä, että se on jo otettu sillä nimen voi aina vaihtaa. Sininen tulevaisuus, Sininen puolue, höpö höpö – ei onnistu. Nimen pitää olla sellainen, että se kuvastaa puolueen tavoitetta: sivusta höpisijät, ja taas saisi näkyvyyttä. Mutta mikä olisi perempi nimi?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu