Oikea tapa määritellä palkka sukupuolesta riippumatta

Kansanedustaja Hanna Sarkkinen iski taas meitä miehiä sinne minne pitääkin. Hän siis totesi, että naiset ovat tänä vuonna tehneet töitä niin paljon, että voisivat loppuvuoden lomailla.

Mutta mitä Hanna Sarkkinen tietää – ja mieltää – epätasa-arvon syistä?

Tottakai Hän kansanedustajana, siis minuakin edustaessaan, kaiken tietään, ja oikein mieltää – joohan, eiks joo?

OIKEA TAPA?

Mikä sitten loppujen lopuksi olisi yhdenvertainen tapa määritellä palkka? Mikä olisi kenellekin oikeansuuruinen palkka? Minulle itselleni se olisi tietysti – suhteessa teihin muihin – järjettömän suuri. Mutta koska olen minä niin saisin käyttööni vain pienen osan palkastani – koska masennus josta ajoittain kärsin vie suuren osan työtehostani.

Toisaalta: eilen olisin tienannut "järjettömän määrän rahaa" vain sohvalla makaamalla. – – – niin se on!

Palkan pitäisi olla suhteessa siihen mitä henkilö tekee vrt. mitä pystyisi tekemään. Tuolloin "Nallen" 'luonnonlakikin' lakkaisi olemasta – täh?

Aina pitää toki ottaa huomioon se, että naisen liikkuminen on keskimäärin halvempaa, eikä kenenkään ole pakko meikata, ja saa haista pahalle. Saako, ja onko muka pakko?

Uskaltaako joku olla: eri mieltä/samaa mieltä

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu